Nākamgad «Albert Hotel» ēkā atklās starptautiskās grupas «Marriott» viesnīcu «AC Hotel Riga»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamgad ēkā, kur līdz šim atradās viesnīca «Albert Hotel», atklās starptautiskās grupas «Marriott International» viesnīcu ar nosaukumu «AC Hotel Riga», kuru Latvijā pārvaldīs viesnīcu operators «Legendhotels», informēja viesnīcas pārvaldītāja pārstāvji.

Pirmdien uz renovācijas laiku tika slēgta «Albert Hotel». Ēkas renovāciju veiks viesnīcas īpašniece starptautiska nekustamo īpašumu kompānija «Vastint Latvia».

Pēc renovācijas, «AC Hotel Riga» būs pieejamas 239 istabiņas, un tajā atradīsies konferenču centrs, atpūtas telpa, restorāns un fitnesa centrs. Viesnīcu operators «Legendhotels Latvija» par «AC Hotel Riga» pārvaldīšanu ir noslēdzis 20 gadu franšīzes līgumu ar «Marriott International». Jaunā viesnīca darbību sāks 2019.gadā.

«Legendhotels» valdes loceklis Tauti Sumbergs norādīja, ka viesnīcu uzņēmuma «Marriott International» ienākšana Latvijas tirgū ir būtisks notikums. «Līdz ar to Latvija nonāks vairāk nekā 85 miljonu «Marriott» regulāro viesu redzeslokā, kas varētu būtiski palielināt Latvijas tūristu skaitu un spodrināt valsts tēlu,» uzsvēra Sumbergs.

«Marriott International» Luksusa un dzīves stila zīmolu daļas globālā vadītāja Tina Edmundsona sacīja, ka «Mariott» grupas «AC Hotel» zīmola viesnīcas ir jauna veida dzīves stila viesnīcas, kurām raksturīgs inovatīvs dizains. «Pieaugošais mūsu dizaina viesnīcu skaits ir apliecinājums «Marriott International» nolūkam piedāvāt izcilu arhitektūru un dizainu par saprātīgu cenu, kas pieejama radošiem cilvēkiem un uzņēmējiem visā pasaulē. Mēs tiecamies būt pievilcīgi šai klientu grupai un attīstībā neapstājamies ne uz minūti, tāpat kā mūsu klienti,» uzsvēra Edmundsona.

«AC Hotels» zīmola viesnīcu 1998.gadā izveidoja Spānijas viesnīcu īpašnieks Antonio Katalāns. Kopš tā laikā minētais zīmols kļuvis par vienu no iecienītākajiem Spānijā. Pēc Eiropā gūtajiem panākumiem, 2011.gadā tika izveidots kopuzņēmums ar «Marriott International», prezentējot «Marriott» grupas «AC Hotels» starptautiskā tirgū – Francijā, Itālijā, Portugālē, Dānijā un ASV.

«Marriott» grupas «AC Hotels» viesnīcas ir viens no «Marriott International» globālā portfeļa dzīves stila zīmoliem. Patlaban tas apvieno vairāk nekā 80 viesnīcas Spānijā, Itālijā, Portugālē, Dānijā, Turcijā, Francijā un ASV. Uzņēmums plāno atvērt vēl vismaz 50 šī zīmola viesnīcas ASV, Kanādā, Eiropā un Latīņamerikā tuvāko trīs gadu laikā.

«Marriott International, Inc.» ir Betesdā, Merilendā, ASV, dibināts uzņēmums, kura pārvaldībā ir vairāk nekā 6400 īpašumu, kas darbojas zem 30 vadošo viesnīcu zīmoliem 126 pasaules valstīs. «Marriott» nodarbojas gan ar viesnīcu tiešu pārvaldību, gan slēdz franšīzes līgumus ar viesnīcām, gan piešķir brīvdienu kūrortu licences dažādās pasaules valstīs. Uzņēmums arī pārvalda lojalitātes programmas «Marriott Rewards», kurā ietilpst «The Ritz-Carlton Rewards» un «Starwood Preferred Guest».

Kā ziņots, «Albert Hotel» īpašniece un jaunās viesnīcas «AC Hotel» pārvaldītājas Latvijā SIA «Legendhotels Latvija» apgrozījums 2016.gadā bija 4,465 miljoni eiro, kas ir par 1,6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt tās peļņa pērn samazinājās par 17,2% - līdz 287 464 eiro. Uzņēmums 2015.gadā strādāja ar 4,396 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 347 054 eiro apmērā.

SIA «Legendhotels Latvija» dibināta 2009.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro. «Legendhotels Latvija» pilnībā pieder Igaunijas uzņēmumam «Legend H&S».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu