«Clean R» plāno Rīgā izveidot plastmasas maisiņu pārstrādes rūpnīcu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Atkritumu apsaimniekotājs SIA «Clean R» Rīgā plāno izveidot plastmasas atkritumu pārstrādes rūpnīcu, kurā no pārējiem atkritumiem atšķirotām polietilēna un polipropilēna plastmasām tiks ražotas plastmasas granulas, šodien vēsta laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Uzņēmuma valdes loceklis Guntars Levics laikrakstam skaidrojis, ka pārsvarā tiek domāts par plastmasas maisiņu un tamlīdzīgu plēvju, kā arī cietās plastmasas iepakojumu, kas nav PET, pārstrādi. 2017.gada 29.decembri «Clean R» noslēdza līdzfinansējuma līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, kas paredz Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 35% no kopējām projekta izmaksām.

Rūpnīca atradīsies Rīgā, tās plānotā jauda tiek prognozēta 10 tūkstoši tonnu gadā. Daļu materiāla, kuru plānots pārstrādāt jaunajā rūpnīcā, «Clean R» jau šobrīd savāc un nodod pārstrādātājiem, galvenokārt ārpus Latvijas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Clean R» apgrozījums 2016.gadā bija 32,397 miljoni eiro, kas ir par 56,3% vairāk nekā 2015.gadā, bet peļņa samazinājās par 2,6% līdz 1,683 miljoniem eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

Vadības ziņojumā atzīmēts, ka 2015.gada nogalē noslēdzās «Clean R» un bijušās SIA «Vides pakalpojumu grupa» (VPG) jeb SIA «Pilsētvides serviss» apvienošanās process, kura noteikumi paredzēja, ka no 2016.gada 1.janvāra tiek pārņemti VPG pakalpojumi, tostarp aktīvi un saistības pret darbiniekiem un klientiem.

Apvienošanās procesā uzņēmums veica investīcijas uzņēmuma darbības efektivitātes un pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanā, kā arī transporta tehnikas atjaunošanā. Būtiska «Clean R» darbības paplašināšana saistīta ar poligonā «Getliņi» veikto sadzīves atkritumu sagatavošanu noglabāšanai, kas reorganizācijas laikā pārņemta no VPG.

Uzņēmums «Clean R» nodrošina sadzīves atkritumu izvešanu Rīgā, Stopiņu novadā, Inčukalna novadā, Ikšķiles novadā, Nīcas novadā, Tērvetes novadā, Ogrē, Ķegumā, Ozolnieku novadā, Sējas novadā, Daugavpilī, Zilupē, Vārkavas novadā, Dagdas novadā un atsevišķos Daugavpils novada pagastos.

«Clean R» ir vides pakalpojumu nozares uzņēmums, kas nodarbina vairāk nekā 1300 darbiniekus un nodrošina vides pakalpojumu klāstu. Uzņēmuma klientu skaits pārsniedz 30 000. «Clean R» piedāvā gandrīz 40 pakalpojumus tādās jomās kā atkritumu apsaimniekošana, privāto un publisko īpašumu uzturēšana, tostarp telpu un ēkām piegulošo teritoriju uzkopšana, labiekārtošana, kā arī ceļu un koplietošanas teritoriju tīrīšana.

Kopš 2014.gada «Clean R» ir 100% Latvijas kapitāla kompānija.

SIA «Clean R», kas līdz 2014.gada 19.maijam darbojās ar nosaukumu «L&T», dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. «Clean R» pilnībā pieder SIA «Vides investīcijas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu