Pasaulē lielākās pasažieru lidmašīnas projekts glābts: «Emirates» pasūta 36 «A380» lidmašīnas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SASCHA STEINBACH / EPA

Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija «Emirates Airlines» ceturtdien paziņoja, ka panākusi vienošanos, lai iegādātos 36 «Airbus A380» lidmašīnas par kopējo summu 16 miljardu dolāru (13,1 miljarda eiro) apmērā.

«Emirates Airlines» norāda, ka tā pasūtījusi 20 lidmašīnas ar iespēju pasūtīt vēl 16. Šo lidaparātu piegādes paredzēts sākt 2020.gadā.

Lidsabiedrība jau ir pasaulē lielākais «Airbus A380» lidmašīnu klients - aviokompānijas flotē ir 101 šāda lidmašīna un vēl 41 lidaparāts jau iepriekš ticis pasūtīts.

Eiropas aviobūves uzņēmums «Airbus» pirmdien brīdināja, ka tam varētu nākties pārtraukt «A380» lidmašīnu programmu, jo pēdējos divos gados neviens nav pasūtījis šīs lidmašīnas.

Kompānija skaidroja, ka uzskata «Emirates Airlines» par vienīgo aviokompāniju, kurai ir iespējas veikt tik apjomīgu pasūtījumu, lai nodrošinātu «A380» lidmašīnu ražošanas turpināšanu.

Kā vēstīts, šonedēļ «Airbus» pārdošanas direktors Džons Līhijs izteicās, ka, gadījumā, ja jaunas vienošanās ar «Emirates» netiktu panākta, uzņēmumam nebūtu citas iespējas kā vien slēgt «A380» programmu.

Šogad «Airbus» gatavojas piegādāt 12 «A380» lidmašīnas, salīdzinot ar 27 lidmašīnām 2015.gadā.

«Airbus» norāda, ka piegādes pašreizējā līmenī būtu nepieciešams saglabāt vismaz turpmākos dažus gadus, cerot uz jaunu tirgu parādīšanos un sagaidot, kad pašreizējie lidmašīnu lietotāji sāks pasūtīt jaunas lidmašīnas, ar ko nomainīt šobrīd lietotās.

«Airbus A380» ir divu klāju lidmašīna, kura, atkarībā no konfigurācijas, var uzņemt līdz pat 853 pasažieriem.

Neskaitot jaunāko darījumu, «Airbus» līdz šim bija saņēmis pasūtījumus par kopumā 317 «A380» lidmašīnu piegādi 18 aviokompānijām. 222 no šīm lidmašīnām jau ir piegādātas.

Kā ziņo BBC, pirmais komerciālais lidojums ar «A380» lidmašīnu tika veikts 2007.gada oktobrī, kad Singapūras aviokompānija «Singapore Airlines» veica lidojumu no Singapūras uz Sidneju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu