Visi gada nogalē no Nīderlandes saņemtie bojātie pasta sūtījumi ir identificēti un piegādāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Visi pērnā gada 31.decembrī no Nīderlandes saņemtie gandrīz 160 bojātie pasta sūtījumi ir identificēti un piegādāti, informēja «Latvijas pasta» pārstāve Vineta Danielsone. Viņa piebilda, ka viena persona atteikusies sūtījumu saņemt.

«Latvijas pasts» pagājušā gada 31.decembrī bojātā veidā saņēma gandrīz 160 avioceļā piegādātu pasta sūtījumu no Nīderlandes, starp kuriem bija arī tranzīta sūtījumi no Kanādas. Daļa sūtījumu bija pilnībā samirkuši un atsevišķi no tiem šā iemesla dēļ pat izjukuši.

Danielsone toreiz norādīja, ka saņemtie sūtījumi «Latvijas pastā» tiek pārpakoti, lai tos varētu piegādāt identificējamajiem adresātiem, kā arī tie tiek īpaši marķēti, lai adresātus informētu par sūtījumu saņemšanu bojātā veidā.

«Latvijas pasta» pārstāve atzīmēja, ka, tā kā daļa bojāto sūtījumu ir eksprespasta sūtījumi, to izsūtītājiem ir iespējams pretendēt uz starptautiskajos normatīvajos aktos noteikto kompensāciju. Lai izteiktu savas pretenzijas par sūtījuma nekvalitatīvu piegādi, saņēmējam par bojātā veidā saņemto sūtījumu jāinformē tā izsūtītājs, kam savukārt jāvēršas attiecīgi Kanādas vai Nīderlandes pasta uzņēmumā.

«Latvijas pasts» nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu