«Apple» pārdod mazāk «iPhone», bet tik un tā gūst rekordlielu peļņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tehnoloģiju kompānija «Apple» 2017.gada pēdējos trīs mēnešos pārdevusi mazāk «iPhone» viedtālruņu nekā iepriekšējos periodos, taču arvien pieaugošo cenu dēļ tomēr guva rekordlielu peļņu, vēsta raidorganizācija BBC.

Ceturkšņa peļņa sasniedza 20 miljardus ASV dolāru, par ko jāpateicas izaugsmei Japānas un Eiropas tirgos.

«Apple» pagājušogad laida klajā jauno «iPhone X» modeli, kura cenas sākas ar apmēram 1000 dolāriem. «Apple» vadītājs Tims Kuks sacīja, ka pieprasījums pēc jaunajiem viedtālruņiem esot pārsniedzis gaidīto līmeni.

«Apple» pārdošanas apjoms pērnā gada pēdējā ceturksnī sasniedza 88,3 miljardus dolāru, kas ir par 13% vairāk nekā tajā pašā periodā pirms gada.

«iPhone X» tika laists klajā novembrī, kad apritēja desmit gadi kopš pirmā «iPhone» iznākšanas.

Kopējais pārdoto «iPhone» tālruņu daudzums samazinājies par 1%, taču, par spīti augstajai cenai, «iPhone X» ik nedēļu kopš iznākšanas saglabājis savas pozīcijas kā pirktākais «iPhone» modelis.

Tomēr «Apple» nācis klajā ar pieticīgāku pārdošanas rādītāju prognozi turpmākajiem mēnešiem, apstiprinot investoru bažas, ka pieprasījums pēc «Apple» produktiem pamazām sarūk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu