Latvijai jāatmaksā € 137 379 Belizas firmai par ilgstošu tās līdzekļu arestu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas valstij ir jāatmaksā 137 379 eiro Belizā reģistrētai firmai «Penomber Management LTD», kas uzvarējusi tiesvedībā pret Latviju par nesamērīgi ilgu uzņēmuma līdzekļu arestu.

Uzņēmuma līdzekļi tika arestēti 2006.gadā, kad kriminālprocesa gaitā tika arestēti vairāki bankas konti «Trasta komercbankā», kas tika turēta aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Taču izmeklēšanas gaitā netika noskaidrots, vai tika veikta noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija. Uzņēmums vērsās tiesā, norādot, ka tam vairāk nekā divus gadus nebija pieejas saviem līdzekļiem un tādējādi tika pārsniegts saprātīgs izmeklēšanas termiņš.

Pirmās instances tiesa uzņēmuma prasību noraidīja, pamatojot, ka nav saskatāmi izmeklētāju pārkāpumi un saprātīga izmeklēšanas termiņa pārkāpums.

Savukārt apelācijas instances tiesa uzņēmuma prasību apmierināja daļēji, sākotnēji prasīto 218 598 eiro vietā uzņēmumam par labu piedzenot 137 379 eiro, kā arī tiesas izdevumus.

Valdība šodien apstiprināja līdzekļu piešķiršanu tiesas sprieduma izpildei no budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem». Kopējā summa, kas nepieciešama no budžeta ir 141 280 eiro un tajā ir iekļauti arī tiesvedības izdevumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu