«Tavex» filiāles izveidē «Rīga Plaza» investēs vairāk nekā € 100 000

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valūtas maiņas uzņēmums «Tavex» jaunas klientu apkalpošanas filiāles izveidē tirdzniecības centrā «Rīga Plaza» investēs vairāk nekā 100 000 eiro, informēja SIA «Tavex» valdes loceklis Andris Arhipenko.

Filiāles izbūve, licencēšanas un citi sagatavošanās darbi jau uzsākti. Filiāli paredzēts atklāt šā gada martā.

Arhipenko norādīja, ka filiālē tiks nodrošināti tādi pakalpojumi kā valūtas maiņa, ceļojumu valūtu pārdošana, naudas pārvedumi uz ārvalstīm, ceļojumu apdrošināšanas un mobilo sakaru jeb «travelsim» risinājumi. «Tirdzniecības centra apmeklētājiem būs iespēja iegādāties arī ieguldījumu zelta monētas un stieņus, kā arī pārdot dārgmetālus,» sacīja «Tavex» valdes loceklis.

Viņš norādīja, ka pērn uzņēmums novēroja augstu pieprasījumu pēc ceļojumu valūtām, kas liecina, ka Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk ceļo. «Pieprasījums pēc valūtām ir audzis 34 valūtu gadījumā, lielākais apmainītās valūtas apjoma kāpums bija Taizemes batam, Indonēzijas rūpijai, Malaizijas ringitam, Dienvidkorejas vonam, Īslandes kronai, Kazahstānas tengei, Gruzijas laram,» norādīja Arhipenko.

Pēc viņa teiktā, iepriekšējos gados Turcijas un Ēģiptes valūtas pieprasījums piedzīvoja strauju kritumu, tomēr patlaban Ēģiptes mārciņas konvertāciju apjoms ir trīskāršojies, bet Turcijas liras – palielinājies par 45%. «Nozīmīgs pieprasījuma kritums bija vērojams Meksikas peso un Brazīlijas reālam, kas var būt saistīts ar šo galamērķu mazāku pievilcību,» teica «Tavex» valdes loceklis.

Atbilstoši provizoriskajiem datiem «Tavex» apgrozījums 2017.gadā bija 14,9 miljoni eiro. Savukārt 2016.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 15,584 miljoni eiro, bet peļņa - 568 803 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu