«Rīgas alus kvartāls» iecerēts kā tūrisma galamērķis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien Rīgā atklātais «Rīgas alus kvartāls» ielā iecerēts kā jauns tūrisma galamērķis, pastāstīja «Rīgas alus kvartāla» komunikācijas konsultante Agnese Ruberte.

«Rīgas alus kvartālā» pieejamas vismaz 100 Latvijā un Baltijā brūvēta «craft» alus šķirnes, ko ikviens var nobaudīt ekskursijās stāstnieka pavadībā vai individuāli.

Kā norādīja Ruberte, tūrisma galamērķis atrodas starp trijām vēsturiskām alus darītavām - ražotnes «Bier- und Porterbrauerei und Malzfabrik C. Stritzky» agrākajiem korpusiem Aristīda Briāna ielā, kā arī «C. L. Kymmel» alus darītavas ēkām Bruņinieku un Krišjāņa Valdemāra ielas stūrī un «Bierbrauerei Gust. Kuntzendorff» fabrikas celtnēm. Šajā vietā ir izvietojušies deviņi krogi - «Valmiermuižas alus» darītavas vēstniecība, alus brūži «Labietis», «Alķīmiķis» un «Ziemeļu Enkurs», «Vest», «Walters & Grapa», «Taka», «Zobens un Lemess» un «Autentika», kas piedāvā Latvijā un Baltijas reģionā darītu «craft» alu.

«Latvija ir zeme, kur alus tiek turēts augstā godā, un nepārtraukti tiek rastas jaunas, tikai šim reģionam raksturīgas garšas. Pirms 100 gadiem Rīga bija Ziemeļeiropas alus darīšanas citadele, bet šodien pie mums ar īpašu sparu uzplaukušas «craft» alus darītavas. Pēdējo piecu gadu laikā Eiropā mazo alus darītavu skaits pieaudzis par 73%, savukārt Latvijā pēdējo divu gadu laikā sevi pieteikušas 12 jaunas mazās darītavas, un mūsu tirgū «craft» alus īpatsvars sasniedz jau 24%,» sacīja «Valmiermuižas alus» darītavas saimnieks un alus kvartāla iniciators Aigars Ruņģis.

Viņš piebilda, ka Rīgas alus kvartāls ir jauns koncepts tūrisma un Latvijas alus eksporta veicināšanai uz citām valstīm Baltijas jūras reģionā un tālāk. «Mūsu mērķis ir padarīt Rīgu par Ziemeļeiropas «craft» alus galvaspilsētu,» uzsvēra Ruņģis.

Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) «Live Rīga» valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča alus kvartāla atklāšanā uzsvēra, ka Rīga aizvien spēcīgāk iezīmē sevi ārvalstu tūristu iecienītāko Ziemeļvalstu galamērķu kartē. «Jau vairākus gadus par Rīgu stāstām kā nozīmīgu galamērķi kvalitatīva ēdiena cienītājiem. Mēs vēsturiski esam bijuši arī alus lielpilsēta, un iniciatīva to atjaunot ir augsti vērtējama. Jaunatklātais «Rīgas alus kvartāls» ar tā unikālo novietojumu, piedāvājumu un gaisotni padarīs Rīgu par iekārojamu tūrisma galamērķi visiem, kuri sevi uzskata par alus baudītājiem,» sacīja Jermoloviča.

Pasākuma organizatori informēja, ka alus kvartāla dibinātāji parakstījuši tā manifestu, apņemoties veicināt alus baudīšanas kultūru Latvijā, godāt īstu meistarību, sekmēt Latvijā darītā alus ražošanas attīstību un kvalitāti, rosināt atklātību, godīgi brūvējot alu un uzrādot visas tā sastāvdaļas, iepazīstināt Rīgas pilsētas viesus ar Latvijas alus savdabību un cildinot nest Latvijas garšas pasaulē.

Alus kvartālā notiks gan organizētas ekskursijas stāstnieku pavadībā, gan arī ikviens interesents var izveidot savu maršrutu, pa kuru dodoties izzināt «craft» alus daudzveidību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu