Rīga – piektais labākais Eiropas tūrisma galamērķis 2018.gadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīga sacensībā par Eiropas labākā tūrisma galamērķa jeb «European Best Destination» titulu 2018.gadā ieguvusi piekto vietu, informēja Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) pārstāve Anna Blaua.

Eiropas labāko tūrisma galamērķu pieciniekā iekļuvušas arī Bilbao Spānijā, Kolmāra Francijā un Hvaras sala Horvātijā. Savukārt par Eiropas labāko tūrisma galamērķi šogad atzīta Polijas pilsēta Vroclava.

Eiropas labākais tūrisma galamērķis jeb «European Best Destination» noteikts balsojumā interneta vietnē «europeanbestdestinations.com», kas norisinājās līdz šā gada 8.februārim. Balsošanā varēja piedalīties ikviens, balsojot reizi nedēļā no vienas ierīces.

Kopumā visas 20 konkursa dalībvalstis saņēmušas vairāk nekā 320 000 balsu no 162 dažādām valstīm. Par Rīgu balsojuši gandrīz 30 000 vietējo un ārvalstu iedzīvotāju.

RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča norādīja, ka Latvija uz citu konkursa dalībvalstu fona ir salīdzinoši maza ar nelielu skaitu iedzīvotāju, tādēļ nonākt Eiropas labāko tūrisma galamērķu pieciniekā ir liels panākums. «Lai balsotu par Rīgu, apvienojās gan Rīgas iedzīvotāji, gan sabiedrībā zināmi cilvēki, mūsu partneri un tūrisma nozares pārstāvji. Ievērojamu atbalstu - 64% balsu - Rīga saņēmusi no balsotājiem ārvalstīs, kas liecina, ka tūristiem Rīga ir iecienīts un aizraujošs galamērķis jau šobrīd. Būt Eiropas labāko tūrisma galamērķu pieciniekā nozīmē ievērojamu publicitāti un atbalstu Rīgas popularizēšanai ārvalstīs 2018.gadā, kas ir īpaši zīmīgi šogad - Latvijas simtgades jubilejas gadā,» sacīja Jermoloviča.

Šogad uz Eiropas labākā tūrisma galamērķa titulu pretendēja 20 Eiropas pilsētas - Rīga, Vroclava Polijā, Lisabona Portugālē, Vīne Austrijā, Londona Anglijā, Atēnas Grieķijā, Milāna Itālijā, Prāga Čehijā, Budapešta Ungārijā, Parīze Francijā, Bilbao Spānijā, Amsterdama Nīderlandē, Kotora Monetenegro, Edinburga Skotijā, Hvaras sala Horvātijā, Berlīne Vācijā, Barselona Spānijā, Brisele Beļģijā, Kolmāra Francijā un Bohiņa Slovēnijā.

Eiropas labākais galamērķis noteikts devīto gadu pēc kārtas, un Rīga balsojumā iekļauta otro reizi. Konkursu rīko Eiropas organizācija «European Best Destinations», kas izveidota kultūras un tūrisma veicināšanai Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu