«Jumavai» piemērotais nodrošinājuma līdzeklis saistīts ar nodokļu atmaksas termiņa pagarināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Izdevniecībai SIA «Jumava» Valsts ieņēmumu dienesta (VID) piemērotais nodrošinājuma līdzeklis saistīts ar nodokļu atmaksas termiņa pagarināšanu, norādīja izdevniecības īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Juris Visockis.

VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Pirmās piedziņas daļa izdevniecībai šā gada 12.janvārī noteikusi aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Komercķīlu reģistrā.

Visockis skaidroja, ka minētais nodrošinājums piemērots, jo uzņēmuma finanšu daļa lūdza VID pagarināt nodokļu atmaksas termiņa pagarināšanu.

Iepriekš «Jumavai» spēkā bija zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Jonasa pērn 6.novembrī piemērots nodrošinājuma līdzeklis kapitāla daļu atsavināšanai un komercķīlu reģistrācijai, kas tika atcelts 2017.gada 10.novembrī. Tādu pašu nodrošinājuma līdzekli izdevniecībai 2016.gada 1.septembrī piemēroja zvērināts tiesu izpildītājs Ginters Hmeļevskis, kas tika atcelts tā paša gada 7.septembrī. Minēto nodrošinājumu Hmeļevskis «Jumavai» atkārtoti piemēroja pērn 20.martā, kas tika atcelts dienu vēlāk, liecina informācija «Firmas.lv».

Atbilstoši VID publiskajā datu bāzē pieejamiem datiem, «Jumavas» nodokļu parāds pērn 26.decembrī bija 17 745,91 eiro.

Vaicāts, kā uzņēmums plāno atmaksāt izveidojušos nodokļu parādu, «Jumavas» valdes priekšsēdētājs norādīja, ka uzņēmumam izstrādāts nodokļu parāda atmaksas grafiks, pēc kura plānots nokārtot visas izdevniecības parādsaistības pret valsti.

Jau vēstīts, ka izdevniecības SIA «Jumava» apgrozījums 2016.gadā bija 550 116 eiro, kas ir par 6,5% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās peļņa pieauga 8,3 reizes, sasniedzot 17 249 eiro. «Jumava» 2015.gadā strādāja ar 588 164 eiro apgrozījumu un peļņu 2076 eiro apmērā.

«Jumava» dibināta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 14 228 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Visockis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu