«Rīgas meži» šogad paredz līdzīgu apgrozījumu kā pērn

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas meži» šogad paredz līdzīgu apgrozījumu 2017.gadam, proti, 18,4 miljonus eiro, sacīja uzņēmuma valdes loceklis Edgars Vaikulis.

«Ļoti strauju apgrozījuma kāpumu mēs negaidām, drīzāk, tas varētu būt praktiski tāds pats, kāds bija iepriekšējā gadā,» sacīja Vaikulis.

«Rīgas mežu» valdes loceklis paskaidroja, ka nav objektīvu apstākļu, kamdēļ uzņēmuma apgrozījumam šogad būtiski palielināties. Kokzāģētava «Norupe», pateicoties tās darbam trijās maiņās, ir sasniegusi savas darbības maksimālo kapacitāti un to pat mazliet pārsniegusi. Kompānijas apsaimniekoto dārzu un parku teritoriju skaitu šogad nav plānots būtiski palielināt. Varētu pastiprināties tikai «Rīgas mežu» apsaimniekoto teritoriju kopšanas intensitāte šajā gadā.

«Rīgas meži» valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka uzņēmuma apgrozījuma dinamika līdz šim bijusi pozitīva, un taču turpmākajos gados nav paredzams būtiski augt. «Visam ir savas robežas un mūsu robežas nosaka mūsu īpašuma lielumi. Mums nav nekādu ambīciju, ka mēs kļūsim lielāki - tieši otrādāk hektāru skaita ziņā mēs, visticamāk, samazināsimies,» sacīja Tauriņš.

Viņš paskaidroja, ka daļu no «Rīgas mežu» apsaimniekojamām teritorijām nākotnē nāksies zaudēt «Rail Baltic» projekta dēļ, kā arī valsts ceļu paplašināšanās dēļ un saistībā ar pašvaldību nepieciešamību pēc kādām teritorijām. Tāpat nav zināms, kā uzņēmumu ietekmēs «dabas skaitīšana». Līdz ar to «Rīgas mežu» saimniecības platība un saimniekošanas iespējas, visticamāk, 2025.gadā, līdz kuram uzņēmumam izvirzīti vairāki biznesa mērķi, sasniegs optimālo lielumu, un pēcāk būtiski nepalielināsies.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar «Rīgas mežu» operatīvo informāciju, kompānijas apgrozījums pērn sasniedzis 18,4 miljonus eiro. Savukārt 2016.gadā «Rīgas meži» strādāja ar 14,95 miljonu eiro apgrozījumu un 227 704 eiro peļņu, liecina informācija «Firmas.lv». «Rīgas meži» reģistrēti 2008.gadā, un kompānijas pamatkapitāls - 115 156 021 eiro.

«Rīgas meži» ar 62 000 hektāriem zemes ir otrs lielākais mežu apsaimniekotājs Latvijā pēc AS «Latvijas valsts meži». Uzņēmumam pieder sēklu plantācijas, koku stādaudzētava, zāģētava «Norupe», kā arī «Rīgas mežu» atbildībā ir Mežaparks, Rīgas parki un dārzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu