«Olainfarm» šogad plāno Baltkrievijā sākt pakot piecus šim tirgum paredzētus medikamentus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zāļu ražotājs «Olainfarm» šogad plāno Baltkrievijā sākt pakot piecus šim tirgum paredzētus medikamentus, teikts kompānijas paziņojumā biržai «Nasdaq Riga».

Kompānijas pārstāvji informē, ka «Olainfarm» piederošais Baltkrievijas zāļu tēju, to maisījumu un ārstniecības augu pulveru ražotājs «NPK Biotest» ir saņēmis Baltkrievijas Labas ražošanas prakses sertifikātu. Tāpēc jau šogad šajā uzņēmumā varēs sākt piecu Baltkrievijas tirgum paredzētu «Olainfarm» medikamentu pakošanu. Tāpat «NPK Biotest» kļūs par «Olainfarm» piederošā elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja «Tonus Elast» produkcijas izplatītāju Baltkrievijā.

«Kopš meitasuzņēmumu iegādes mēs strādājam, lai tos integrētu «Olainfarm» koncernā un optimāli izmantotu sinerģijas iespējas. «NPK Biotest» esam radījuši sertificētu ražošanas platformu, kas palīdzēs «Olainfarm» izmantot tās priekšrocības, kuras Baltkrievijas likumdošana nodrošina vietēji ražotiem produktiem. Interesi izmantot «NPK Biotest» pakalpojumus medikamentu pakošanā jau ir izrādījušas arī citas Eiropas farmācijas kompānijas. Mēs arī novērtējam «NPK Biotest» ilggadējo sekmīgo sadarbību ar Baltkrievijas aptiekām un medicīnas preču tirdzniecības vietām, tāpēc uzticēsim izplatīt «Tonus Elast» produkciju. Tā mēs izmantosim potenciālu audzēt «Tonus Elast» pārdošanas apmērus Baltkrievijā,» sacīja «Olainfarm» valdes priekšsēdētājs Oļegs Grigorjevs.

«Olainfarm» Baltkrievijas zāļu tēju, to maisījumu un ārstniecības augu pulveru ražotāju «NPK Biotest» iegādājās 2016.gadā, lai ne vien iegūtu ražošanas platformu, ar kuru atvieglot «Olainfarm» un tās meitasuzņēmumu darbu Baltkrievijā, bet arī papildinātu koncerna produktu portfeli ar zāļu tējām un to maisījumiem.

«NPK Biotest» ir viens no pirmajiem privātajiem farmācijas uzņēmumiem Baltkrievijā - to 1990.gadā Grodņā izveidoja Baltkrievijas Zinātņu akadēmijas darbinieku grupa. «NPK Biotest» izstrādā un ražo dabiskas izcelsmes ārstniecības līdzekļus un uztura bagātinātājus. Kompānijas produktu portfelī ir vairāk nekā 100 zāļu tēju, to maisījumu un ārstniecības augu pulveru. «NPK Biotest» pieder četras aptiekas Grodņā.

Pēc provizoriskiem rezultātiem, «NPK Biotest» produktu realizācija 2017.gadā sasniedza divus miljonus eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada deviņos mēnešos «Olainfarm» koncerns strādāja ar 90,384 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,9% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, bet grupas peļņa samazinājās par 15,1% un bija 6,598 miljoni eiro.

«Olainfarm» nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu