Kooperatīvs: Kāpostu un kartupeļu cenas Eiropā ir tuvu pagājušajā gada līmenim; burkāni maksā vairāk

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāpostu un kartupeļu cenas Eiropas tirgū šogad ir tuvu pagājušajā gada līmenim, bet burkāni maksā vairāk nekā aizvadītajā gadā, pastāstīja kooperatīva «Mūsmāju dārzeņu» vadītāja Edīte Strazdiņa.

Viņa sacīja, ka pērn Nīderlandes tirgoto burkānu cena bija neadekvāti zema - 10 centi kilogramā. Šogad burkānu cenas Eiropas tirgū ir atgriezušās normālā līmenī - 20 centu robežās par kilogramu un atsevišķi Eiropas zemnieki tos piedāvā arī par 30 centiem kilogramā. Latvijas burkāni gan jau esot iztirgoti un vietējiem zemniekiem tos nācās pārdot par ļoti līdzīgu cenu, kāda tā bija pagājušajā gadā.

Strazdiņa teica, ka pārējo dārzeņu, piemēram, kāpostu un kartupeļu cenas šogad Eiropā ir tikai nedaudz augstākas nekā pērn un ļoti tuva pagājušajā gada līmenim.

Kooperatīva vadītāja atzīmēja, ka ir pāragri prognozēt, kādas šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu būs jaunās dārzeņu ražas cenas Latvijā.

Vienlaikus Strazdiņa uzsvēra - tiklīdz Latvijas zemniekiem beigsies prece, ko piedāvāt tirgotājiem, dārzeņu produkcija Latvijā kļūs daudz dārgāka, jo no ārvalstīm ievestā produkcija vairs nekonkurēs ar vietējo.

Jau ziņojām, ka saskaņā ar «Mūsmāju dārzeņu» vadības pausto kooperatīva apgrozījums pērn pārsniedza četrus miljonus eiro. Informācija «Firmas.lv» liecina, ka 2016.gadā kooperatīvs strādāja ar 4,181 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī cieta 738 169 eiro zaudējumus apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kooperatīvs «Mūsmāju dārzeņi» reģistrēts 2006.gadā un apvieno SIA «Dimdiņi Agro», SIA «Sigro», kā arī zemnieku saimniecības «Galiņi», «Bračas», «Dārzi», «Zūmaņi», «Sīļi», «Sviķi», «Īskāji», «Kliblapsas» un Artūru Kimu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu