«Karavela» martā vai aprīlī plāno sākt piegādāt produkciju Krievijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Zivju konservu «Kaija» ražotāja «Karavela» martā vai aprīlī plāno sākt piegādāt produkciju Krievijai, sacīja «Karavela» līdzīpašnieks un mārketinga direktors Jānis Endele.

«Mēs vēl neesam sākuši strādāt un neesam neko pārdevuši Krievijai, kur mums ir atļauja realizēt produkciju,» teica Endele, piebilstot, ka martā vai aprīlī piegādes Krievijai plānots sākt.

Viņš paskaidroja, ka līdz šim uzņēmums piegādes uz Krieviju vēl nav sācis, jo janvāris un februāris bija aizpildīts ar pasūtījumiem esošajos tirgos. Tomēr tas nenozīmē, ka uzņēmums pie eksporta atsākšanas uz Krieviju nestrādā. «Aizkavēšanās ir, kārtojot dokumentus, kas ir diezgan nopietns darbs, jo viss ir mainījies. Skaidrs, ka, mums parādoties tirgū, visiem būs interese pārbaudīt, vai tiešām visas prasības esam ievērojuši. Līdz ar to tas ir laikietilpīgs darbs,» teica Endele.

Endele pagaidām neatklāja, kādus konkrēti produktus Krievijā plānots realizēt. Vienlaikus «Karavela» līdzīpašnieks norādīja, ka uzņēmumam Krievijā agrāk bija labas pozīcijas, realizējot lašveidīgos produktus.

Jau ziņots, ka no pagājušā gada 15.decembra Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests «Rosseļhoznadzor» ir atcēlis ierobežojumus Latvijas uzņēmuma «Karavela» ražotās zivju produkcijas importam. Tāpat ierobežojumi atcelti arī Igaunijas uzņēmuma «DGM Shipping» ražotās zivju produkcijas importam.

«Rosseļhoznadzor» paziņojumā piebilsts, ka jautājums par pārējo Latvijas un Igaunijas uzņēmumu produkcijas importa ierobežojumu atcelšanu «tiks izskatīts, pamatojoties uz Latvijas un Igaunijas kompetento institūciju iesniegtajiem materiāliem par pārkāpumu novēršanu».

Iepriekš jau vēstīts, ka «Rosseļhoznadzor» nedēļu ilgā inspekcija Latvijas uzņēmumos noslēdzās 2016.gada 1.jūlijā. Tās laikā Krievijas veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta inspektoru grupa pārbaudīja uzņēmumus «Karavela», «Baņķis», «Unda», «Sabiedrība IMS» un «Gamma-A», lai pārliecinātos par to atbilstību Eirāzijas ekonomiskās savienības valstu, tostarp Krievijas, prasībām.

Krievija 2015.gada jūnijā noteica ierobežojumus visas Latvijā ražotās zivju produkcijas ievešanai, skaidrojot šo lēmumu ar pārkāpumiem, kas konstatēti Krievijas pārtikas uzraudzības inspekciju laikā Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

«Karavela» pamatkapitāls ir 49 700 eiro. «Karavela» pieder trijām privātpersonām, tostarp uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Jānis Bite (56%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu