Aptauja: Vairāk nekā puse Latvijas un ES iedzīvotāju lauksaimniecību uzskata par ļoti svarīgu nākotnei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Vairāk nekā puse Latvijas un arī Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju kopumā ES lauksaimniecību un lauku apvidus uzskata par ļoti svarīgiem ES nākotnei, liecina decembrī veiktas Eirobarometra aptaujas dati.

Starp Latvijas iedzīvotājiem 58% ES lauksaimniecību un lauku apvidus uzskata par ļoti svarīgiem ES nākotnei, savukārt 32% to uzskata par drīzāk svarīgu. Tikmēr 5% aptaujāto domā, ka tas drīzāk nav svarīgi ES nākotnei, 3% nezina, bet pārējie ir pārliecināti, ka tas nepavisam nav svarīgi.

Savukārt starp visiem ES iedzīvotājiem lauksaimniecību un lauku apvidus par ļoti svarīgiem uzskata 53%, liecina aptaujas dati. Vēl 39% ES iedzīvotāju to uzskata par drīzāk svarīgu. Savukārt 4% uzskata, ka tas drīzāk nav svarīgi, 3% nezina, bet pārējie domā, ka tas nepavisam nav svarīgi.

Vaicāti, kādām ir jābūt divām svarīgākajām lauksaimnieku atbildības jomām mūsdienu sabiedrībā, kā galvenais tiek norādīta veselīgas un kvalitatīvas pārtikas nodrošināšana - tā kopumā uzskata 55% ES iedzīvotāju. Latvijā to par svarīgu uzskata 48% respondentu.

Taču viedoklis par otru svarīgāko lauksaimniecības jomu starp ES iedzīvotājiem kopumā un Latvijā aptaujātajiem atšķiras. Aptaujātie Latvijas iedzīvotāji kā otru svarīgāko jomu min izaugsmes veicināšanu un jaunu darba vietu radīšanu lauku apvidos, uz ko norāda 38% respondentu. Taču ES iedzīvotāji kopumā par otru svarīgāko jomu uzskata lauksaimniecības dzīvnieku labturības nodrošināšanu - tā domā 28% aptaujāto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu