Koalīcija raiti virzīs grozījumus nerezidentu īpatsvara mazināšanai banku sektorā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kā šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem pastāstīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, visi koalīcijas partneri pauda atbalstu valdības rosināto likumprojektu virzīšanai Saeimā, kuru mērķis ir padarīt drošāku banku sektoru, tajā skaitā mazinot nerezidentu īpatsvaru šajā jomā.

Politiķi saprot, ka šajā jautājumā rīcībai jābūt ātrai un darbs jāsāk nekavējoties, norādīja Krauze.

Konkrēti likumprojekti šodien vēl netika apspriesti.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja vietnieks Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) iepriekš pauda, ka komisija varētu apsvērt iespēju veidot uzraudzības padomi, lai realizētu likumā noteikto Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārraudzību un izstrādātu priekšlikumus finanšu sektora jomai.

Savukārt finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) iepriekš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» norādīja uz plāniem ieviest riskanto klientu transakciju nodokli, kas veicinātu to, ka bankas sakārtotu savu klientu struktūru.

Jau vēstīts, ka Reizniece-Ozola arī paziņojusi, ka Latvija no ASV partneriem saņēmusi mājienu, ka bankas joprojām atmazgā naudu. Ministre pagājušajā nedēļā tikās ar ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieku pretterorisma jautājumos Maršalu Bilingsliju un puses pārrunāja līdzšinējo sadarbību finanšu sektora attīstībā, gan arī tālāko sadarbību.

Pēc finanšu ministres teiktā, Latvija un ASV bijušas vienisprātis, ka Latvijas bankām ir būtiski jāmazina riskantais nerezidentu apkalpošanas bizness. Sarunās netika runāts par konkrētu laika periodu, kad Latvijai būtu jāatrisina jautājums ar riskanto nerezidentu apkalpošanu, bet ASV lika saprast, ka laika ir maz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu