«Eurostat»: Latvijā rūpniecības produkcijas kāpums janvārī straujāks nekā vidēji ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā šā gada janvārī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājusies par 4,2%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» trešdien publiskotie dati par 19 bloka dalībvalstīm.

No ES dalībvalstīm, par kurām ir pieejami dati, straujākais pieaugums bijis Rumānijā (+8,5%), kurai seko Igaunija (+7,7%), Zviedrija (+7,1%), Ungārija (+6,6%) un Lietuva (+6,4%).

Kopumā rūpnieciskās ražošanas kāpums gada laikā reģistrēts 15 ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejami dati, bet samazinājums fiksēts Nīderlandē (-6,6%), Maltā (-1,7%), Grieķijā (-1,6%) un Horvātijā (-0,4%).

Mēneša laikā rūpniecības produkcijas izlaides kāpums janvārī reģistrēts desmit ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet deviņās valstīs fiksēts samazinājums. Lielākais rūpniecības izlaides kāpums salīdzinājumā ar 2017.gada janvāri reģistrēts Portugālē (+2,5%), Igaunijā (+1,9%) un Dānijā (+1,8%). Savukārt lielākais kritums reģistrēts Nīderlandē (-5,7%), Rumānijā (-2,9%) un Spānijā (-2,5%). Latvijā rūpnieciskā ražošana sarukusi par 1,6%, bet Lietuvā - par 1,1%.

ES dalībvalstīs kopumā janvārī salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi 2017.gadā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 3%, bet eirozonā pieaugusi par 2,7%. Mēneša laikā rūpnieciskā ražošana ES sarukusi par 0,7%, bet eirozonā - par 1%.

Gan mēneša, gan gada dati nav pieejami par Austriju, Beļģiju, Čehiju, Kipru, Luksemburgu, Slovēniju un Slovākiju, bet dati par Īriju un Itāliju ir konfidenciāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu