«Bauskas alus» šogad plāno palielināt alus realizācijas apmērus par 4-5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Alus darītava «Bauskas alus» šogad plāno palielināt alus realizācijas apmērus par 4-5% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, aģentūrai LETA teica uzņēmuma valdes loceklis Vladimirs Barskovs.

«Plānojam, ka 4-5% pieaugumam dekalitros ir jābūt,» sacīja Barskovs.

Vienlaikus viņš piebilda, ka pagaidām ir pāragri prognozēt, vai tas tiešām izdosies, ņemot vērā grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz aizliegumu no šā gada tirgot alu liela tilpuma plastmasas pudelēs un akcīzes nodokļa likmes alum palielināšanu no 1.marta.

«Kopš marta sākuma ir jūtams alus realizācijas apmēru kritums, un arī veikalu tīklos alus cena nav stabilizējusies. Mēs palielinājām cenas tikai uz akcīzes nodokļa likmes palielināšanas rēķina, bet tirdzniecības tīkli rīkojas dažādi,» sacīja Barskovs, piebilstot, ka atsevišķi tirdzniecības tīkli pudeles alus cenu paaugstina vēl lielākā mērā nekā augusi akcīzes nodokļa likme, lai gūtu papildu peļņu. Tāpat alus realizāciju būtiski ietekmēs arī laika apstākļi šogad, ko nevar paredzēt.

Tajā pašā laikā pozitīvi vērtējama tendence augt «Bauskas alus» ražoto bezalkoholisko dzērienu, piemēram, «Veselība», «Porteris» un tējas sēnes dzērienu «Dr. Kombucha» pārdošanas apmēram, kas pozitīvi varētu atsaukties uz uzņēmuma apgrozījumu arī šogad.

Barskovs teica, ka šogad uzņēmums neplāno īstenot vērā ņemamus investīciju projektus, jo jau pērn ieguldīja būtiskas investīcijas attīstībā, ieguldījumiem sasniedzot apmēram 600 000 eiro. Pērn audzis arī uzņēmuma apgrozījums, pateicoties patēriņa pieaugumam pēc augstas kvalitātes jeb «premium» alus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka «Bauskas alus» 2016.gadā strādāja ar 5,018 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 11,6% - līdz 492 076 eiro.

«Bauskas alus» ir reģistrēts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 786 996 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Latvijā reģistrētā kompānija «BA Holdings». «Bauskas alus» ražo alu, bezalkoholiskos iesala dzērienus «Veselība», «Porteris», tējas sēnes dzērienu «Dr. Kombucha» un dabīgi raudzētu kvasu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu