«Eurostat»: Latvijā ceturtajā ceturksnī bijis vidēji augsts vakanču līmenis ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Latvijā pērn ceturtajā ceturksnī bija vidēji augsts darbavietu vakanču līmenis, kas izteikts procentuāli kā attiecība starp kopējo pieejamo vakanču skaitu pret visām darbavietām ekonomikā - jau aizņemtajām un vakantajām - to Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, par kurām pieejami salīdzināmi dati.

Par to liecina ES statistikas pārvaldes «Eurostat» piektdien publiskotie salīdzināmie dati.

Latvijā vakanču līmenis ceturtajā ceturksnī bija 1,9%. Lielāks nekā mūsu valstī 2017.gada oktobrī-decembrī vakanču līmenis bijis Slovēnijā (2%), Zviedrijā (2,1%), Austrijā (2,3%), Ungārijā (2,4%), Lielbritānijā un Nīderlandē (abās valstīs 2,6%), Vācijā (2,8%), Beļģijā (3,4%) un Čehijā (4,4%).

Tāds pats kā Latvijā vakanču līmenis pagājušajā ceturksnī bija arī Igaunijā.

Mazāks nekā Latvijā vakanču līmenis ceturtajā ceturksnī bija Somijā (1,8%), Horvātijā (1,6%), Lietuvā (1,45), Luksemburgā (1,4%), Slovākijā (1,2%), Rumānijā (1,1%), Īrijā, Kiprā un Polijā (visās valstīs 1%), Bulgārijā un Portugālē (abās valstīs 0,8%), Spānijā (0,7%) un Grieķijā (0,1%).

Gan ES, gan eirozonā vidēji vakanču līmenis ceturtajā ceturksnī bija 2%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu