«Tukuma straumes» apgrozījums pērn sarucis par 5,8%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lauksaimniecības pakalpojumu un dzīvnieku barības ražotāja «Tukuma straume» pagājušajā gadā strādāja ar 8,772 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieaugusi par 14,1%, sasniedzot 812 895 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka «Tukuma straumes» prioritāte ir saglabāt esošos tirgus un piesaistīt klientus Latvijā un ārpus valsts robežām, kas nodrošinātu kompānijas attīstību un stabilitāti. Kompānijas darbību iecerēts organizēt tā, lai pircējiem piedāvātu kvalitatīvu un konkurētspējīgu produkciju. «Tukuma straume» ir iecerējusi turpināt ražot produkciju arī pēc individuāla pasūtījuma, izstrādājot attiecīgu un piemērotu receptūru pēc pircēja pieprasījuma, nodrošinot produktu ātru piegādi.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka līdztekus ražošanai norit aktīvs darbs pie «Tukuma straumes» modernizācijas un tehnikas bāzes uzlabošanas, novecojušās iekārtas mainot pret jaunām.

Jau vēstīts, ka agroķīmijas tirgotājs «Baltic Agro», kura īpašnieks ir Dānijas koncerns «DAVA Agravis International Holding», noslēdzis darījumu par «Tukuma straumes» akciju kontrolpaketes iegādi.

«Baltic Agro» valdes loceklis Ainars Upmanis iepriekš atzīmēja, ka darījuma rezultātā «Tukuma straumes» produkcijai būs iespējas nokļūt Skandināvijas un Ziemeļeiropas valstu tirgos, veicinot vietējās ražošanas kapacitātes būtisku pieaugumu, jauna darbaspēka piesaisti un būtiskas investīcijas ražošanas paplašināšanā.

«Tukuma straumes» apgrozījums 2016.gadā bija 9,312 miljoni eiro, bet peļņa - 712 298 eiro.

«Tukuma straume» ir dibināta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,804 miljoni eiro. Tā kā «Tukuma straume» ir akciju sabiedrība, tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un informācija par kompānijas iepriekšējiem īpašniekiem nav norādīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu