LLKA pēc tikšanās ar «Latvian Dairy» negūst pārliecību, ka uzņēmums atmaksās parādu zemniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) pārstāvji šodien pēc tikšanās ar piena pārstrādes un siera ražošanas uzņēmuma «Latvian Dairy» pārstāvjiem nav guvuši pārliecību, ka uzņēmums zemnieku saimniecībām atmaksās parādu par iepirkto pienu, sacīja Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) Piena grupas vadītāja Mirdza Feldmane.

Viņa teica, ka šodien LLKA pārstāvjiem bija neoficiāla tikšanās ar «Latvian Dairy» pārstāvjiem. «Neko konkrētu viņi nepateica. Mēs pateicām, ka bez mūsu jurista klātbūtnes nekādas sarunas nenotiks, jo izskatās, ka viņi izvairās no parāda maksāšanas un diez vai to maksās,» teica Feldmane.

LLKA Piena grupas vadītāja teica, ka «Latvian Dairy» līdz Lieldienām solīja pieņemt lēmumu, vai plāno atmaksāt zemniekiem parādu, vai neplāno to darīt, kā arī kas notiks ar pašu uzņēmumu. Nākamā LLKA pārstāvju tikšanās ar «Latvian Dairy» pārstāvjiem iecerēta jaunnedēļ.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Latvian Dairy» Latvijas zemnieku saimniecībām par piegādāto pienu kopumā ir parādā 2,7 miljonus eiro. Parāds esot izveidojies laika periodā no pērnā gada novembra pēdējās dekādes līdz decembrim. Visvairāk naudas «Latvian Dairy» ir parādā kooperatīviem «Māršava», «Piena loģistika», «Pienene», «Drusti» un «Baltais ceļš».

Feldmane iepriekš aģentūrai LETA teica, ka iepriekšējās tikšanās laikā ar LLKA pārstāvjiem «Latvian Dairy» piedāvājis apmaksāt 21% no kopējās parāda summas, taču zemnieki šādam priekšlikumam nepiekrīt.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apturējusi tiesvedību lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības «Baltais ceļš» maksātnespējas pieteikumā pret SIA «Latvian Dairy» līdz tiek pieņemts nolēmums «Latvian Dairy» tiesiskās aizsardzības procesa lietā. Ar pieteikumu atzīt «Latvian Dairy» par maksātnespējīgu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā bija vērsies kooperatīvs «Baltais ceļš».

Aģentūrai LETA līdz šim nav iegūt «Latvian Dairy» komentāru.

«Latvian Dairy» ir reģistrēts 2015.gadā, un kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 850 000 eiro. Uzņēmums pieder Kiprā reģistrētai kompānijai «Goforth Limited» (87,65%) un trim Ukrainas pilsoņiem - Sergijam Kovaļčukam, Andrijam Voitovičam un Staņislavam Voitovičam. 2016.gadā «Latvian Dairy» strādāja ar 3,58 miljonu eiro apgrozījumu un 49 686 eiro peļņu.

«Latvian Dairy» pirms gada sāka darbu bijušajā «DK Daugava» piena pārstrādes rūpnīcā Jaunjelgavas pagasta Sērenē, ražojot dažādus siera veidus eksportam un nodarbinot vairāk nekā 60 cilvēkus

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu