Par LDDK vadītāju atkārtoti ievēlēts Vitālijs Gavrilovs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ikgadējā biedru sapulcē par LDDK prezidentu uz trīs gadiem atkārtoti ievēlēts Vitālijs Gavrilovs, informēja LDDK Komunikāciju vadītāja Viktorija Buraka.

Gavrilovs LDDK prezidenta amata pienākumus pilda kopš 1996.gada, kad pirmo reizi tika ievēlēts par organizācijas vadītāju.

«Lai panāktu uzņēmējdarbībai un investīcijām pievilcīgu vidi, piesaistītu radošus profesionāļus un radītu pārliecību, ka Latvijai ir potenciāls kļūt par labāko vietu, kur dzīvot, strādāt, nodarboties ar biznesu, darba devēju balss ir īpaši nozīmīga. Protams, daudz izaicinājumu ir priekšā, ņemot vērā notikumus gan globālajā arēnā, gan Latvijas politiskajā darba kārtībā, tai skaitā Saeimas vēlēšanas. Tādēļ šajos apstākļos ļoti svarīgi pastāvēt un strādāt sinerģijā, lai nodrošinātu uzsākto reformu un procesu pēctecību, jo stabilitāte ir panākumu atslēga. Kāda tad būs Latvijas nākotne? Tā ir mūsu katra un kopīga atbildība, kā arī valdības prioritārs kvalitātes un risku vadības uzdevums - meklējot problēmu cēloņus, nevis vainīgos, pastāvot par iespējami labākajiem risinājumiem,» atzīst Gavrilovs.

LDDK viceprezidentu amatus ieņems SIA «Lietišķās informācijas dienesta» biznesa attīstības vadītāja Aiva Vīksna, biznesa augstskolas «Turība» padomes loceklis Ivars Strautiņš, AS «Latvijas Finieris» padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, SIA «Latvijas Mobilais telefons» prezidents Juris Binde, Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa, VAS «Latvijas Dzelzceļš» prezidents Edvīns Bērziņš, SIA «Eiroholding» valdes priekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks.

Savukārt LDDK padomes sastāvā turpmākos trīs gadus būs biedrības Latvijas Būvuzņēmēju partnerība vadītāja Baiba Fromane, SIA «Lattelecom» galvenais izpilddirektors Juris Gulbis, Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs, Jelgavas Ražotāju un tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Imants Kanaška, Veselības aprūpes darba devēju asociācijas izpilddirektore Ināra Pētersone, AS «Latvijas valsts meži» prezidents Roberts Strīpnieks, Cēsu Uzņēmēju kluba prezidents Arkādijs Suškins, AS «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors Āris Žīgurs, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidents Normunds Bergs.

Savukārt diskusijā ar valdības pārstāvjiem daba devēji pārrunāja turpmākos soļus Latvijas konkurētspējas rādītāju uzlabošanai. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un labklājības ministrs Jānis Reirs (V) ar LDDK biedriem diskutēja par tādiem jautājumiem kā finanšu sektora stabilitātes un reputācijas ietekme uz Latvijas konkurētspēju, IKP un valsts budžetu. Tāpat tika aktualizēts jautājums par darbaspēka pieejamību, kas ietekmē konkurētspējas līmeni.

Darba devēji uzsvēra, ka jau tuvākajā laikā Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes sēdē valdība kopā ar sociālajiem partneriem izskatīs jautājumus par Globālās konkurētspējas indeksa rādītāju uzlabošanu, valsts pārvaldes reformu un finanšu sektora stabilitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu