Tramps atliek tarifu piemērošanu ES tēraudam un alumīnijam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien apstiprināja, ka Eiropas Savienības (ES) un vēl sešu valstu tēraudam un alumīnijam uz laiku netiks piemēroti jaunie tarifi. «Tarifi alumīnijam un tēraudam no sekojošām valstīm tiek atlikti līdz 2018.gada 1.maijam,» norādīts Baltā nama paziņojumā, kurā pieminētas ES dalībvalstis, kā arī Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Dienvidkoreja, Kanāda un Meksika.

«Visām šīm valstīm ir nozīmīgas drošības attiecības ar Savienotajām Valstīm,» uzsvērts paziņojumā.

ASV risina sarunas ar valstīm «par apmierinošām alternatīvām, lai atrisinātu nacionālās drošības pasliktināšanās draudus, kurus rada tērauda izstrādājumu imports», un tarifi tērauda importam no šīm valstīm šobrīd netiks piemēroti, piebilsts paziņojumā.

ASV tirdzniecības pārstāvis Roberts Laitaizers pirms tam Senāta komitejā paziņoja, ka Tramps apstiprinājis jauno tarifu nepiemērošanu pieminētajām valstīm.

Viņš norādīja komitejai, ka ASV prezidents Donalds Tramps noteicis «pauzi» tarifu piemērošanā, kamēr notiek sarunas pastāvīga risinājuma atrašanai.

Daudzas valstis, tostarp ES, bija brīdinājušas Balto namu, ka tarifu piemērošanas gadījumā atbildēs ar pretpasākumiem.

Tramps 8.martā parakstīja rīkojumu par 25% muitas tarifa piemērošanu tērauda importam un 10% tarifa piemērošanu alumīnija importam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu