Zināmas gada neprecīzākās aviokompānijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ik gadu aptuveni 20% lidojumu Eiropā kavējas vai tiek atcelti, norāda lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums «Skycop». Lielākā daļa Eiropas aviokompāniju pērn uzrādījušas vidējus rādītājus – tiek lēsts, ka ceturtdaļa lidojumu (25%) galamērķi sasnieguši ar kavēšanos.

Vadošais lidojumu informācijas nodrošinātājs OAG ir apkopojis un analizējis punktualitātes rādītājus par vairāk nekā 50 miljoniem aizvadītā gada reisu.

Lai gan Japāna, Vācija un Šveice ir punktuālākās nācijas pasaulē, pēc OAG analītiķu datiem, vienīgi Japāna uzrāda ievērojamus aviokompāniju punktualitātes rādītājus. Vācijas vadošā aviokompānija «Lufthansa» ir uzrādījusi 76% punktualitāti - aptuveni ceturtdaļa lidojumu galamērķī ir ieradušies ar nokavēšanos ilgāk par 15 minūtēm. OAG apkopotie dati arī liecina, ka tikai divas Eiropas aviokompānijas ir uzrādījušas labākus rezultātus – «British Airways», uzrādot 78% punktualitātes rādītāju, un skandināvu «SAS» ar 80% precīzu lidojumu.

Punktualitāte ir galvenais priekšnosacījums aviopasažieru apmierinātībai un viens no būtiskākajiem mērījumiem, kas nosaka aviokompānijas kvalitāti un efektivitāti, norāda «Skycop» izpilddirektors Marjus Stonkus.

Diemžēl avionozares lielākie pārstāvji – «Lufthansa», «Air France» un «Turkish Airlines», kas ik gadu pārvadā vairāk nekā 250 miljonus pasažieru, aptuveni 24% gadījumu galamērķi sasniedz ar kavēšanos. Tādējādi tiek ietekmēti aptuveni 60 miljoni cilvēku.

«Tos, kuru lidojums kavējas vairāk nekā 3 stundas, aviokompānijām būtu jāinformē par iespēju saņemt kompensāciju līdz pat 600 eiro apmērā,»

saka Stonkus.

2017. gadā Eiropas aviācijas nozare pārcieta vairākas būtiskas problēmas, kas rezultējās reisu masveida atcelšanā un kavējumos – «British Airways» pieredzēja IT sistēmu traucējumus, tika pieteikts Francijas gaisa satiksmes kontrolieru streiks, bet «Ryanair» paziņoja par milzīga skaita reisu atcelšanu. Kopā visi šie notikumi pērn ietekmēja ap vienu miljonu ceļotāju. Ņemot vērā faktu, ka vien 5% kompensāciju pieprasījumu, ko aviopasažieri iesniedz aviokompānijām, tiek apstiprināti, šobrīd kompensācijas no 250 līdz 600 eiro pienāktos vēl vismaz 950 tūkstošiem ceļotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu