VNĪ izsolīs valstij piederošu zemesgabalu blakus «New Hanza» teritorijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Nordens/LETA

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) izsolīs valstij piederošu zemesgabalu Pulkveža Brieža ielā 28B blakus projekta «New Hanza» teritorijai, otrdien nolēma valdība.

Zemesgabala platība ir 4101 kvadrātmetrs, saskaņā ar Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmu zemes vienības lietošanas mērķis ir komercdarbības objektu apbūve. Zemes vienības kadastrālā vērtība uz 2018.gada 1.janvāri noteikta 804 139 eiro.

Saskaņā ar Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas plānoto (atļauto) izmantošanu nekustamais īpašums pamatā atrodas centru apbūves teritorijā un daļēji gar Pulkveža Brieža un Sporta ielu - apstādījumu teritorijā. Maksimālais apbūves stāvu skaits centra apbūves teritorijas plānojuma grafiskās daļas plānam «Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zona apbūves veidošanas pamatnosacījumi» ir 16 stāvi.

Zemes vienība atrodas teritorijā, kurai ir izstrādāts Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojums.

Nekustamais īpašums atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības «Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs» teritorijā un atrodas UNESCO Pasaules kultūras mantojuma objekta «Rīgas vēsturiskais centrs» aizsardzības zonā, bet tas nav iekļauts Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā kā atsevišķs valsts nozīmes kultūras piemineklis.

Tādēļ nekustamā īpašuma izsoles noteikumos tiks iekļauts nosacījums, ka pircējam jāņem vērā attiecīgās valsts nozīmes pilsētbūvniecības «Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs» teritorijas un UNESCO Pasaules kultūras mantojuma objekta «Rīgas vēsturiskais centrs» aizsardzības zonas izmantošanas un saglabāšanas nosacījumi.

Par šo valsts nekustamo īpašumu nav noslēgti spēkā esoši nomas līgumi.

Saskaņā ar VNĪ rīcībā esošajiem nekustamā īpašuma rentabilitātes rādītājiem, nekustamā īpašuma pārvaldīšana par periodu 2017.gada jūnijs-decembris nesusi zaudējumus 6224 eiro apmērā.

Saskaņā ar VNĪ nekustamā īpašuma portfeļa attīstības stratēģijas 2016.-2025.gadam pamatprincipiem VNĪ nekustamo īpašumu portfelī saglabājami un attīstāmi tikai perspektīvie īpašumi - valsts funkciju realizācijai nepieciešamie īpašumi, kā arī biroja telpas ar augstu komercpotenciālu. Pārējie īpašumi ir valstij visizdevīgākajā veidā ilgtermiņā atsavināmi.

Saskaņā ar VNĪ nekustamā īpašuma darījumu eksperta sniegto informāciju zemes vienība ir samērā neliela, lai to attīstītu publiskai funkcijai, turklāt šobrīd saskaņā ar Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas pašreizējo izmantošanu tā atrodas ražošanas un noliktavu apbūves teritorijā, līdz ar to lietderīgāk virzīt zemes vienību atsavināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu