«Ryanair» sievietēm maksā par gandrīz 72% mazāk nekā vīriešiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CLODAGH KILCOYNE / REUTERS

Īrijas zemo cenu lidsabiedrības «Ryanair» nodarbinātās sievietes Lielbritānijā saņem par 71,8% mazāku vidējo vienas stundas atalgojumu nekā vīrieši, vēsta Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Dzimumu atalgojuma atšķirība «Ryanair» ir lielākā no visām Lielbritānijā strādājošajām aviokompānijām.

Kā ziņots, Lielbritānijā stājušies spēkā jauni noteikumi, kas nosaka, ka visiem uzņēmumiem un valsts iestādēm ar vismaz 250 darbiniekiem ir jāpublisko atalgojuma procentuālā atšķirība starp dzimumiem.

Lielbritānijas uzņēmumiem un valsts iestādēm, kas atteiksies publiskot atalgojuma atšķirības starp dzimumiem, var tikt piespriesti naudas sodi, paziņojusi Lielbritānijas Vienlīdzības un cilvēktiesību komisija (EHRC).

Pēdējā diena, kad uzņēmumi un labdarības organizācijas var šos datus publiskot, ir trešdiena, 4.aprīlis.

«Ryanair» Lielbritānijā nodarbina 1184 cilvēkus.

Kā informē lidsabiedrība, tikai astoņi no Lielbritānijā bāzētajiem «Ryanair» 554 pilotiem ir sievietes, savukārt divas trešdaļas stjuartu ir sievietes.

Atalgojuma ievērojamā atšķirība lielā mērā skaidrojama ar to, ka pilotu darbs ir daudz labāk atmaksāts par stjuartu darbu.

Kā ziņots, «Ryanair» veic lidojumus arī no Rīgas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu