«Gaižēni» jaunā nobarojamo cūku kūtī un mēslu krātuvēs plāno ieguldīt divus miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Dāņiem piederošais cūkkopības nozares uzņēmums SIA «Gaižēni» jaunas nobarojamo cūku kūts ēkas un mēslu krātuvju trešās kārtas būvniecībā plāno ieguldīt divus miljonus eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projektu plānots īstenot līdz šā gada 28.decembrim «Brūveros», Brunavas pagastā, Bauskas novadā, piesaistot finansējumu Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma «Ieguldījumi materiālajos aktīvos» apakšpasākumā «Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās».

Pretendenti piedāvājumus iepirkumu konkursā var iesniegt līdz šā gada 18. maijam, plkst. 10.

Investīciju projekts paredz izbūvēt kūtu ēku ar savienojošiem koridoriem, biodrošības telpas un cūku izkraušanas rampu - estakādi - ar 9415,68 kvadrātmteru kopējo telpu platību, kā arī trīs betona krātuves šķidrmēslu uzglabāšanai ar starpkrātuvi.

LETA jau vēstīja, ka «Gaižēni» 2016.gadā strādāja ar 9,731 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 35,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga trīs reizes un bija 2,085 miljoni eiro.

Gaižēni" ir reģistrēti 1995.gadā un to pamatkapitāls ir 10,231 miljoni eiro. Uzņēmums pieder kompānijai "Ungure" (51,92%), Nīderlandē reģistrētajam uzņēmumam "Agro Finance" (23,08%), Dānijā reģistrētajai kompānijai "Livlande Holding" (17,99%) un Dāņu uzņēmējam Aleksam Skovgordam Rasmusenam (7,01%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu