LTRK aicina uzņēmējus sākt eksportu uz Ķīnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) Ķīnas izveidotās «jaunā Zīda ceļa» iniciatīvas ietvaros aicina uzņēmējus izmantot iespēju, lai uzsāktu eksportu uz Ķīnu, informēja LTRK.

Uzņēmēju organizācijā informēja, ka tā realizēšanai jau ir nodrošināti veiksmīgi transporta kanāli, kā arī parakstīti nozīmīgi starpvalstu sadarbības līgumi nodokļu, investīciju un citos jautājumos.

LTRK arī atgādināja, ka pašreiz Latvija ir viena no aktīvākajām projekta dalībniecēm, kur savu atbalstu sadarbības veicināšanai ar austrumu valsti sniedz arī LTRK. Ķīna un Latvija šo gadu laikā organizējušas augsta līmeņa valsts amatpersonu vizītes. Lai nodrošinātu maksimāli ērtu partnerību, Ķīna un Latvija ir parakstījušas sadarbības līgumus par neierobežotu tirdzniecību, investīciju aizsardzību, nolīgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu, tehnoloģisko sadarbību, gaisa satiksmes pakalpojumu nodrošināšanu u.c. Salīdzinājumā ar laiku, kad iniciatīva vēl nebija spēkā, importa preču skaits no Latvijas uz Ķīnu pieaudzis par 77%, padarot Ķīnu par otro lielāko tirdzniecības partneri ārpus Eiropas Savienības (ES).

LTRK padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis norādīja, ka Ķīnas un Latvijas attiecības projekta ietvaros tiek vienmērīgi virzītas uz priekšu, sniedzot reālus ieguvumus abām valstīm. «Ņemot vērā «jaunās Zīda ceļa» iniciatīvas darbības laikā paveikto, šis ir brīdis, kad visi tirdzniecības ceļi uz Ķīnu ir atvērti, par ko liecina savstarpēji veiksmīgi izveidotā ērtā transportu kustība, kā arī liels skaits citu faktoru, kā pamatā ir pozitīvais dialogs starp abām valstīm,» uzsvēra Rostovskis.

Jau ziņots, ka pirms pieciem gadiem Ķīnas izveidotā «jaunā Zīda ceļa» iniciatīva radīta ar mērķi attīstīt sadarbību Eirāzijā. Viens no projekta mērķiem ir transporta satiksmes attīstība starp Ķīnu, Centrālo Āziju, Krieviju un Eiropu.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK individuālo biedru - uzņēmumu apgrozījums 2015.gadā pārsniedza 17,5 miljardus eiro. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu