Aptaujā noskaidroti pirktākie produkti specializētajos gaļas veikalos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirktākie gaļas produkti specializētajos gaļas veikalos ir sardeles, cīsiņi un kūpināta gaļa, liecina gaļas pārstrādes uzņēmuma «Forevers» sadarbībā ar pētījumu kompāniju «RAIT» veiktā aptauja par patērētāju iepirkšanās paradumiem datiem.

Aptaujā noskaidrojies, ka gaļu un gaļas produktus specializētajos gaļas veikalos iegādājas 50% Latvijas iedzīvotāju, kamēr atlikušā daļa gaļas produktus specializētajos veikalos neiegādājas vai nevarēja sniegt atbildi uz šo jautājumu. Pirktākie gaļas produkti specializētajos gaļas veikalos ir sardeles, kuras pērk 27% respondentu, cīsiņi - 24% aptaujāto, kā arī kūpināta gaļa, ko iegādājas 23% aptaujāto. Tam seko kūpinātas desas un pusfabrikāti, piemēram, kupāti, šašlika desiņas, kotlešu masa, marinētas ribiņas un citi produkti, ko iegādājas 22% aptaujāto.

«Patērētāju izvēli, izvērtējot gaļas produktu iepirkšanās vietas, prioritāri ietekmē trīs kritēriji – produkta cena, kvalitāte, un produkcijas sortiments. Pēdējos gados patērētāju skaits, kas izvēlas gaļas produktus pirkt specializētajos veikalos, ir audzis, jo tas ir veids, kā iegādāties ne tikai daudzveidīgu sortimentu, bet arī saņemt konkurētspējīgu cenu. Protams, arī personīga attieksme ir tas kritērijs, kas liek no jauna atgriezties kādā nišas veikalā,» norādīja «Forevers» valdes loceklis Andrejs Ždans.

«Forevers» pārstāvji arī informēja, ka, sekojot līdzi šim tirgus un patērētāju pieprasījumam, kompānija turpina investēt sava tirdzniecības tīkla attīstībā, rekonstruējot esošos veikalus un atverot jaunas tirdzniecības vietas. Tostarp Rīgā šogad tika atvērts «Forevers» veikals uz «bāzes» principa. Šogad «Forevers» veikalu tīkls ir audzis līdz 85 tirdzniecības vietām visā Latvijā.

«Forevers» sadarbībā ar pētījumu kompāniju «RAIT» veiktajā aptaujā Latvijas mērogā par patērētāju iepirkšanās paradumiem piedalījās 1046 respondenti vecumā no 18-65 gadiem, no kuriem 52% ir sievietes un 48% vīrieši.

«Forevers» reģistrēts 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. «Forevers» ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. «Forevera» vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Andrejs Ždans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu