Projektā «Mežaparka rezidences», ieguldot 11 miljonus eiro, sākta dzīvokļu un rindu māju būvniecība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mezaparks.lv

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA «Domuss» projektā «Mežaparka rezidences» sācis septiņu sekciju rindu māju, mazstāvu dzīvokļu ēkas ar 22 dzīvokļiem un divu dvīņu māju būvniecību, kopumā ieguldot 11 miljonus eiro, informēja «Domuss».

Ēkas plānots nodot ekspluatācijā 2019.gada pavasarī. Būvniecības darbus veic SIA «Plastik». Pašlaik jau ir uzsākta šo mājokļu priekšpārdošana.

«Mežaparka rezidences» attīstībā kopumā jau ieguldīti 25 miljoni eiro. Pabeigta kvartāla teritorija labiekārtošana un apzaļumošana, ielu, celiņu un komunikāciju izbūve un pirmā savrupmāja. Vēl divu savrupmāju un dvīņu ēkas būvniecība ir procesā - ekspluatācijā nodošana plānota jau šī gada jūnijā.

Šā gada vasarā plānots uzsākt nākamo dzīvokļu un rindu māju būvniecību, kā arī nelielas biroju ēkas būvniecību, kurā atradīsies kafejnīca, restorāns un citi pakalpojumi.

«Kā galvenās priekšrocības, klientiem iegādājoties īpašumu agrīnā būvniecības stadijā, šajā projektā ir izvēles iespēja - izvēloties stāvu, plānojumu, apdares materiālus,» sacīja «Domuss» valdes priekšsēdētājs Ralfs Jansons.

«Domuss» Mežaparkā starp Kokneses prospektu un Gustava Zemgala gatvi attīsta dzīvojamo ēku kompleksu «Mežaparka rezidences». Kompleksa koncepcijas autors ir arhitekts Andris Kronbergs, koncepcijas pamats - apvienot Mežaparka esošo apbūvi ar mūsdienīgu dizainu un komfortu.

2015.gadā tika pabeigta projekta pirmās kārtas izveide, veicot apjomīgus labiekārtošanas darbus 10 hektāru platībā, tostarp tika izbūvēta infrastruktūra, jaunas ielas un gājēju celiņi, apgaismojums un komunikācijas. Visa kvartāla teritorija tika apzaļumota.

Kopumā «Mežaparka rezidencēs» plānots uzbūvēt villas, dvīņu villas, mazstāvu daudzdzīvokļu ēkas un rindu mājas, biroja ēku, kā arī privātai apbūvei piedāvāt 49 zemesgabalus.

«Mežaparka rezidencēs» 31 hektāra plašās projekta teritorijas attīstības intensitāte būs atkarīga no tirgus pieprasījuma, jo attīstības koncepcija pieļauj gan straujāku, gan arī mērenāku apbūves tempu.

LETA jau ziņoja, ka kopējais «Domuss» mātesuzņēmuma ASV investoru grupas «NCH Capital» investīciju apjoms «Mežaparka rezidencēs» iecerēts apmēram 40 miljonu eiro apmērā.

SIA «Domuss» ir ASV investīciju fondu grupas NCH uzņēmums, kas Latvijas nekustamo īpašumu tirgū darbojas kopš 1995.gada. SIA «Domuss» attīstīto projektu vidū ir dzīvojamās un biroju ēkas, ekskluzīvs daudzdzīvokļu komplekss «Ģipša fabrika» Ķīpsalā (2.kārta), «Felicity Apartments» - pirmais BREEAM setificētais dzīvokļu projekts Baltijā, privātmāju ciemati Pierīgā, tirdzniecības objekti (tostarp modes un iepirkšanās centrs «Riga Plaza»), noliktavu un loģistikas centri.

NCH attīsta nekustamo īpašumu projektus arī Krievijā, Ukrainā, Bulgārijā, Moldovā, Rumānijā un Albānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu