Varēs atcelt nevainojamu reputāciju zaudējušus maksātnespējas administratorus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Maksātnespējas likumā, nostiprinot normu, ka maksātnespējas procesa administratorus atceļ no amata nevainojamas reputācijas zaudēšanas gadījumā.

Kā iepriekš informēja Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta direktore Olga Zeile, jau pašlaik administratori tiek atcelti no amata nevainojamas reputācijas zaudēšanas gadījumā. Šodien atbalstītie grozījumi paredz attiecīgās normas nostiprināšanu likumā, skaidroja Zeile un Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) vēstulē komisijai skaidro, ka jau pašlaik likumā ir noteikts, ka par maksātnespējas administratoru var būt personai, kurai ir nevainojama reputācija. Tomēr apstākļu uzskaitījumā, kad administratoru var atcelt no amata, nav tieši noteikta neatbilstība nevainojamas reputācijas kritērijam.

Jautājumu par administratora reputāciju izvērtē eksaminācijas komisija, kura savu slēdzienu iesniedz Maksātnespējas administrācijai (MNA).

Saskaņā ar ministra rosinājumu likumā paredzēts noteikt, ka MNA direktors ar lēmumu atceļ maksātnespējas administratoru no amata arī gadījumā, kad tiek konstatēts kāds no likumā noteiktajiem ierobežojumiem.

Šo ierobežojumu uzskaitījumā cita starpā noteikts, ka par maksātnespējas administratoru nevar būt persona, kura neatbilst administratora izvirzītajām prasībām. Savukārt viena no maksātnespējas administratora prasībām ir nevainojama reputācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu