Ašeradens: Latvijai un Norvēģija ir labi partneri ar vienotām vērtībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvija un Norvēģija ir labi partneri, kas dala vienas un tās pašas vērtības, pirmdien Norvēģijas-Latvijas biznesa forumā «Gūtās mācības un nākotnes scenāriji» teica ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Ekonomikas ministrs pauda pagodinājumu, ka biznesa forums notiek laikā, kad Latviju apmeklē Norvēģijas kroņprincis Hokons un kroņprincese Mete Mārita ar delegāciju laikā. Pēc ekonomikas ministra teiktā, Norvēģijas kroņprinča vizīte un biznesa forums demonstrē attiecības starp abām valstīm un padziļināto abu valstu sadarbību.

«Gadu gaitā Norvēģijā un Latvijai ir tradicionāli izveidojušās draudzīgas, dinamiskas attiecības. Latvija un Norvēģija ir labi partneri, kas ilgu laiku dala vienas un tās pašas vērtība,» sacīja Ašeradens, paužot pārliecību, ka nākotnē abu valstu sadarbība padziļināsies.

Viņš arī atgādināja, ka abas valstis ir attīstījušas ilgtermiņa attiecības un Norvēģija ir viens no Latvijas dominējošajiem tirdzniecības partneriem. «Mums ir pozitīvi un stabili tirdzniecības apjomi,» uzsvēra ministrs, piebilstot, ka Latvija uz Norvēģiju eksportē plašu spektru dažādu preču, ko apliecina tādas kompānijas, kā piemēram, «Latvijas finieris», «UPB» un neskaitāmas citas. Tāpat Latvijā ir vairāk nekā 300 kompāniju ar Norvēģijas kapitālu.

Ministrs arī uzsvēra, ka Latvijā ir labi integrēti Norvēģijas finansiālo pakalpojumu un ražošanas sektori. Attīstās arī kooperācija enerģētikas jomā un Latvija šajā ziņā ir atvērta sadarbībai.

Ašeradens arī sacīja, ka Latvija vēlas audzēt kooperāciju ar Norvēģiju «start-up» jomā, izglītības sfērā un jaunu produktu izstrādē.

Noslēgumā ekonomikas ministrs aicināja Norvēģijas uzņēmējus veidot biznesu Latvijā, norādot, ka ekonomikas attīstība balstās uz iespēju investēt un sacensties tirgos, un Latvija ir uzticams un drošs partneris ar labiem priekšnoteikumiem «start-up» attīstībai. Tāpat Latvija gadu giatā ir apguvusi kritiski svarīgas zināšanas, kas ir nepieciešamas biznesa attīstībai, norādīja ekonomikas ministrs.

Jau ziņots, ka biznesa forums Latvijā tiek organizēts Norvēģijas kroņprinča un kroņprinceses vizītes Rīgā ietvaros.

Forumā ir aicināti piedalīties uzņēmēji no Norvēģijas, Norvēģijas uzņēmumi, kuri jau strādā Latvijā, kā arī Latvijas uzņēmumi, kuriem ir interese sadarboties ar Norvēģijas uzņēmējiem un attīstīt savu biznesu Norvēģijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu