Pagājušajā nedēļā Latvijā elektroenerģijas cenas samazinājās par 2%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušajā nedēļā Latvijā novērots elektroenerģijas cenu samazinājums par nepilniem 2% līdz 39,51 eiro par megavatstundu (eiro/MWh), liecina energokompānijas AS «Latvenergo» apkopotā informācija.

Arī Igaunijā tās pazeminājušās nepilnu 2% apmērā, cenai noslīdzot līdz 39,51 eiro/MWh, bet Lietuvā novērots kritums 1% apmērā līdz 39,72 eiro/MWh.

Cenu pazemināšanās tendenci novērota arī lielākajā daļā citu «Nord Pool» tirdzniecības apgabalu.

Reģionā kopumā bija vērojams patēriņa apjoma relatīvi straujāks samazinājums attiecībā pret elektroenerģijas izstrādi, to veicināja joprojām virs normas esošās gaisa temperatūras. Izstrādei savukārt pozitīvus stimulus deva pieaugošais nokrišņu apjoms, lai gan vienlaikus pretēju efektu veidoja kritums vēja staciju izstrādē. Baltijas reģionā nedēļas gaitā novērots īslaicīgs «NordBalt» starpsavienojuma atslēgums, norādīja «Latvenergo».

Elektroenerģijas patēriņa apjoms Baltijas valstīs aizvadītajā nedēļā pieaudzis 2% apmērā, sasniedzot 495 gigavatstundas (GWh). Latvijā tendence bija pretēja, patēriņa apjomam samazinoties 1% apmērā līdz 134 GWh. Igaunijā savukārt pieaugums 8% apmērā līdz 152 GWh, bet Lietuvā nepilna procenta apmērā līdz 209 GWh.

Izstrādes apjoms Baltijas valstīs kopumā pieaudzis nepilna 1% apmērā līdz 498 GWh, Latvijai saražojot 202 GWh, Igaunijai 229 GWh, bet Lietuvai 67 GWh elektroenerģijas.

Latvijā aizvadītajā nedēļā joprojām saglabājusies pozitīva izstrādes un patēriņa bilance, saražojot par 51% vairāk elektroenerģijas, nekā patērēts. Tāpat arī Igaunijas bilance saglabājusies pozitīva, jo izstrāde ir par 50% augstāka, bet Lietuvā aizvadītajā nedēļā deficīts palielinājies līdz 68%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu