Izmaksās € 15,572 miljonus vaislas dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vaislas lauksaimniecības dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā izmaksās 15,572 miljonu eiro pārejas posma valsts atbalstu, paredz valdības apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par valsts atbalsta piešķiršanu vaislas lauksaimniecības dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā.

Pārejas posma valsts atbalsts šim gadam 15 572 267 eiro apmērā sadalīts sešām nozarēm, tostarp cūkkopībai paredzēts 6 984 070 eiro atbalsts, piensaimniecībai - 7 000 000 eiro, gaļas liellopu audzēšanai - 1 277 135 eiro, kazkopībai - 30 864 eiro, aitkopībai - 232 650 eiro un zirgkopībai - 47 548 eiro.

Noteikumi nodrošinās pārejas posma valsts atbalstu 2018.gadā par pakalpojumu, kas ietver izmaksas, kas saistītas ar sieviešu kārtas vaislas dzīvnieku ciltsdokumentācijas sagatavošanu un to atbilstības izvērtēšanu uzņemšanai ciltsgrāmatā, ģenētiskās kvalitātes, darbspēju noteikšanu un produktivitātes datu izvērtēšanu.

Noteikumi papildināti arī ar atbalsta nosacījumiem piensaimniecības nozarei, nosakot atbalstāmo pakalpojumu, izcenojumus par piena šķirņu slaucamu govi un atbalsta piešķiršanas prasības, kā arī tie papildināti tiesību normu, kas nosaka piensaimniecības nozares atbalsta saņemšanas dokumentu iesniegšanas kārtību un iesniedzamās pārskata veidlapas formu.

Tāpat tajos noteikts atbalsts arī par vaislai aitu mātes maedi-visna seroloģijas testiem, lai aitkopības ganāmpulku īpašnieki varētu noteikt dzīvniekus, kas ir maedi-visna vīrusa nēsātāji, un tos brāķēt.

Pārejas posma valsts atbalstu 2018.gadā izmaksās kā vienreizēju maksājumu. Atbalsta pasākumu pretendenti ir aptuveni 9685 fiziskas un juridiskas personas, kas nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu, tai skaitā 7711 piensaimniecības nozarē, iesaistītie gala labuma guvēji un deviņas šķirnes dzīvnieku audzētāju organizāciju.

Grozījumi MK noteikumos «Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība vaislas lauksaimniecības dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā, kā arī to ģenētiskās kvalitātes noteikšanai un produktivitātes datu izvērtēšanai» stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu