«Latvijas Vēstneša» zaudējumi pērn pārsnieguši € 250 000

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pērn valsts oficiālā izdevēja VSIA «Latvijas Vēstnesis» apgrozījums bija 1,569 miljoni eiro, kas ir par 11,8% mazāk nekā 2016.gadā, savukārt tā zaudējumi pieauga 14,6 reizes un bija 254 529 eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

Vadības ziņojumā uzsvērts, ka uzņēmuma politika, kas vērsta uz pamatfunkciju īstenošanu, ir pretēja komercdarbības galvenajam principam - maksimālai peļņas gūšanai. Līdz ar to «Latvijas Vēstnesis» pērn darbojās atbilstoši tā attīstības stratēģijai 2016.-2018.gadam.

Ziņojumā norādīts, ka pērn uzņēmuma mērķi un aktivitātes bija vērsti uz «Latvijas Vēstneša» sniegto pakalpojumu iegūtās tirgus daļas stabilizēšanu, lai viena piektā daļa Latvijas interneta lietotāju, kas atbilstoši pētījumu aģentūras «Gemius» datiem ir 280 000, izmantotu «Latvijas Vēstneša» pakalpojumus. Uzņēmuma apkopotie dati liecina, ka pērn «Latvijas Vēstneša» sniegtos e-pakalpojumus izmantoja vidēji 295 000 Latvijas interneta lietotāju mēnesī, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2016.gadā.

Minētā mērķa sasniegšanai uzņēmums turpināja īstenot iekšējo projektu «Atjaunināts LVportāls», sākot «LVportāla» pakāpenisku pāreju uz jaunu grafisko identitāti, piesakot logotipa maiņu. Jaunajā portālā kopumā iecerēti septiņi satura kanāli, tostarp «Viedokļi» un «E-konsultācijas», bet kā satura jaunievedums plānots kanāls «Tiesas». Pērn populārākais un visbiežāk apmeklētais «LVportāla» satura kanāls bija «Skaidrojumi», kas kā pilotprojekts no aizvadītā gada septembra pieejams demo versijā, lai portāla lietotāji varētu izteikt savus vērtējumus un priekšlikumus. Atbilstoši projekta grafikam «LVportāla» pilna jaunā versija tiks publiskota šā gada maijā. «LVportāls» pērn decembra sākumā tika prezentēts Saeimas Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijai, kuras locekļi tam sniedza atzinīgu vērtējumu.

Vienlaikus pērn jūnija beigās žurnāls «Jurista Vārds» sadarbībā ar zvērinātu advokātu biroju «Fort» sarunu festivāla «Lampa» laikā rīkoja diskusiju «Sabiedrība un tiesa: sarunāties vai norobežoties?». Tāpat sadarbībā ar Tieslietu ministriju (TM) žurnāla redakcija pērn novembrī organizēja plašu lasītāju un autoru forumu «Latvijas tiesiskās sistēmas izaicinājumi uz valsts otrās simtgades sliekšņa», kas tika veltīts iespējami plašam skatījumam uz Latvijas tiesiskās sistēmas perspektīvām Latvijas otrajā simtgadē.

«Latvijas Vēstneša» vadība informē, ka pērn tika rīkots arī «Jurista Vārda» tiesību zinātņu studentu konkurss, kura laikā tika iesniegti 36 studentu un absolventu darbi no dažādām Latvijas augstākajām mācību iestādēm - Latvijas Universitātes, Biznesa augstskolas «Turība», Rīgas Stradiņa universitātes, Juridiskās koledžas un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas. Konkursa uzvarētāji tika apbalvoti iepriekš minētajā forumā.

Tāpat pērn iekšējā projekta «Tulkojumi» laikā «Latvijas Vēstneša», TM un Valsts valodas centra (VVC) pārstāvji devās uz Igauniju, kur detalizēti iepazinās ar kaimiņvalsts praksi tiesību aktu tulkojumu nodrošināšanā un publicēšanā. Pērn tika pabeigta arī VVC gatavoto «Word» formāta tulkojumu HTML maketu sagatavošana un sistematizācija, kas publiskoti šā gada janvārī, tādējādi uzlabojot gan tulkojumu lietojamību, gan pieejamību vietnē «likumi.lv».

Ziņojumā norādīts, ka 2017.gadā «Latvijas Vēstneša» grāmatu apgādā klajā nāca sekojoši izdevumi - Satversmes III un IV nodaļas komentāri, autoru kolektīva veidotā grāmata «Spīdzināšanas aizlieguma teorētiskie un praktiskie aspekti» un Jāņa Baumaņa grāmata «No krimināltiesisko jēdzienu interpretācijas līdz kvantu kriminoloģijai». Tāpat izdots Jāņa Neimaņa darba «Paziņošanas likuma komentāri» aktualizēts un atkārtots izdevums, Uģa Ieviņa grāmata «Apdrošināšanas pamati» un Civillikuma 12.izdevums.

Vadības ziņojumā atzīmēts, ka «Latvijas Vēstneša» attīstības pasākumi vērsti uz uzņēmuma sniegto e-vides pakalpojumu funkcionalitātes un satura attīstību. Līdz ar to uzņēmumā izveidota produktu un pakalpojumu attīstības daļa, kas sagatavo vidēja termiņa jeb trīs gadu e-vides plānu, kas balstīts informācijas tehnoloģiju inovācijās, sabalansējot lietotājiem nepieciešamos uzlabojumus ar «Latvijas Vēstneša» funkcionālajām un finansiālajām iespējām.

Uzņēmuma vadība gan šogad, gan turpmākajos gados paredz oficiālo paziņojumu skaita samazināšanos, kā rezultātā «Latvijas Vēstneša» ieņēmumi nesegs uzņēmuma izmaksas. Līdz ar to, «Latvijas Vēstnesis» sadarbībā ar TM šogad plāno iesniegt vadības ziņojumu par pašreizējo situāciju un nākotnes risinājumiem. Atbilstoši vadības prognozēm, «Latvijas Vēstnesim» noteikto un pašlaik veikto funkciju izpildei jau no 2019.gada būs nepieciešama valsts budžeta dotācija.

«Latvijas Vēstnesis» 2016.gadā strādāja ar 1,779 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 17 458 eiro apmērā.

VSIA «Latvijas Vēstnesis» reģistrēta 1993.gadā ar pamatkapitālu 711 435 eiro. Uzņēmumu pārvalda Tieslietu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu