Reirs: Iedzīvotāji sāk saprast sociālo iemaksu nozīmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sabiedrība sāk saprast sociālo iemaksu nozīmi, ko apliecina augošais sociālā budžeta uzkrājums, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Ministrs skaidroja, ka plānoto 50 miljonu eiro vietā izveidojusies 112 miljonu eiro ekonomija, kas, viņaprāt, nozīmē, ka sabiedrība sāk saprast sociālo iemaksu būtiskumu.

Reirs uzskata, ka patlaban nav finansiālu šķēršļu īstenot ieceri pabalstu pensionāru atraitņiem. Priekšlikumam papildus gadā esot nepieciešami 8 miljoni eiro. Pēc viņa paustā, pamatbudžets var atļauties papildu tēriņus tieši tādēļ, ka sociālajā budžetā veidojas uzkrājums. «Šis ir samērojams cipars, samērojamas summas,» pauda ministrs.

Viņš noliedza, ka šī iecere ir centieni audzēt politisko atbalstu pirms vēlēšanām, uzsverot, ka pēdējos gados ir ieguldīti līdzekļi trīs jauna veida indeksācijās. Viņš arī pauda, ka nākotnē varētu tikts domāts par pabalsta pensionāru atraitņiem izmaksas termiņa pagarināšanu.

«Pieņemot pareizos lēmumus, veicināsim sociālā budžeta ilgtspēju,» teica Reirs.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien vērtēs likuma grozījumus, kas paredz, ka pārdzīvojušais laulātais vēl gadu saņemtu pabalstu 50% apmērā no mūžībā aizgājušā dzīvesbiedra pensijas. Saeimas Sociālo un darba lietu komisija arī vienojās aicināt parlamentu izskatīt šo likumprojektu steidzamības kārtībā, kā arī izskatīt abos lasījumos ceturtdienas parlamenta sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu