Taksometru tiešsaistes pakalpojumu operators «Yandex.Taxi» sācis darbību Tallinā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas taksometru tiešsaistes pakalpojumu operators «Yandex.Taxi» sācis darbību Tallinā, informēja «Yandex.Taxi» pārstāvji.

«Yandex.Taxi» par plānu ieiet Baltijas valstu tirgos paziņoja 2016.gadā. Kopš 15.marta «Yandex.Taxi» darbojas Rīgā.

Izsaukt taksometru iespējams «iOS» un «Android» mobilajās lietotnēs. Serviss automātiski nosaka lietotāja atrašanās vietu un nosūta pieprasījumu vistuvāk esošajam vadītājam, skaidroja «Yandex.Taxi» pārstāvji.

«Yandex.Taxi» strādā nevis nepastarpināti ar vadītājiem, bet gan sadarbojas tikai ar taksometru firmām un dispečerdienestiem. Darbības sākšanas brīdī servisam Tallinā ir sadarbība ar vairāk nekā 300 automašīnām, kas pieder desmit taksometru firmām - sadarbības partneriem.

«Yandex.Taxi» serviss tika nodibināts 2011.gadā. Šā gada februāra sākumā «Yandex» noslēdza darījumu ar «Uber», apvienojot taksometru tiešsaistes izsaukšanas biznesus Krievijā un citas valstīs. Jauno kompāniju vada agrākais «Yandex.Taxi» ģenerāldirektors Tigrans Hudaverdjans.

Patlaban apvienotā «Yandex.Taxi» un «Uber» kompānija strādā 300 Krievijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Latvijas un Moldovas pilsētās. Šā gada janvārī ar apvienotas kompānijas serveru starpniecību tika veikti 62 miljoni braucienu. Pagājušā gada beigās kompānija «Yandex.Taxi» iegādājās vienu no lielākajiem Krievijas ēdienu piegādes servisiem «Foodfox».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu