Īlons Masks nolēmis ielauzties konfekšu biznesā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzņēmējs Īlons Masks nedēļas nogalē paziņojis par plāniem ielauzties jaunā biznesa nišā - konfekšu ražošanā, ziņo raidorganizācija CNN. Masks pazīstams kā elektromobiļu kompānijas «Tesla» un kosmosa transporta uzņēmuma «SpaceX» dibinātājs.

«Es izveidošu konfekšu uzņēmumu, un tas būs lielisks,» svētdien tvītoja Masks. Tvīts līdz pirmdienas rītam bija savācis vairāk nekā 220 tūkstošus «man patīk» atzīmju un vairāk nekā 50 tūkstošus komentāru.

Taču iespējams, ka Masks tikai pavilka uz zoba investoru Vorenu Bafetu. Pagājušonedēļ Masks prezentācijā par «Tesla» ieņēmumiem attiecīgajā pārskata periodā izteicās, ka ekonomiskie aizsarggrāvji esot «tizli». Tas ir Bafeta ieviests termins, ar ko viņš apzīmē konkurences priekšrocību, kas uzņēmumam uz laiku ļauj izrauties priekšā konkurentiem.

«Ja tava vienīgā aizsardzība pret iekarotāju armijām ir aizsarggrāvis, tu ilgi nenoturēsies. Svarīgs ir inovāciju temps - tas ir fundamentālais konkurētspējas raksturlielums,» uzskata Masks.

Bafets sestdien koncerna «Berkshire Hathaway» ikgadējā sanāksmē atbildēja, ka ekonomiskie aizsarggrāvji joprojām esot spēkā un viņam piederošais šokolādes konfekšu uzņēmums «See's Candy» esot tam labs pierādījums. «Pie sava aizsarggrāvja noteikti ir jāstrādā un tas ir jāuzlabo,» sacīja Bafets. «Tas ir visu laiku jāaizsargā. Un varbūt Īlons dažās jomās apgriezīs ierasto kārtību kājām gaisā. Es nedomāju, ka viņš gribēs stāties mums pretī konfekšu jomā.»

Domājams, ka Masks to uztvēra kā izaicinājumu.

«Es uzbūvēšu aizsarggrāvi un piepildīšu to ar konfektēm,» tvītoja Masks. «Vorens B. nevarēs noturēties neieguldījis!»

Bafets terminu «ekonomiskie aizsarggrāvji» pirmoreiz lietoja 1999.gada intervijā biznesa žurnālam «Fortune». Bafets tiek uzskatīts par vienu no veiksmīgākajiem investoriem pasaulē, un konkurences priekšrocībām ir liela loma lēmumu pieņemšanā par to, kādos uzņēmumos ieguldīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu