Strādāt mazāk, bet produktīvāk: četru darba dienu nedēļa uzņēmumā rada apgrozījuma pieaugumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrijas kosmētikas kompānijas «Unterweger» lēmums pāriet uz četru darba dienu nedēļu pozitīvi ietekmējis ne tikai darbiniekus, bet arī pašu uzņēmumu - «Unterweger» piedzīvojis apgrozījuma pieaugumu, vēsta tīmekļa medijs «Business Insider».

«Unterweger» darbinieki, aptuveni 50, piekrita iesaistīties sešu mēnešu izmēģinājuma projektā, kas paredz, ka darbinieki strādā četras dienas nedēļā – no pirmdienas līdz ceturtdienai, bet atpūšas trīs dienas.

Uzņēmuma vadītājs šo iniciatīvu pamato ar uzskatu, ka darba dienu rīti un vakari ir vismazāk produktīvākais periods, tāpēc uzņēmums nolēmis palielināt darba stundu skaitu četrām dienām, tādējādi veicinot produktivitātes pieaugumu.

Izmaiņu rezultātā «Unterweger» darbinieku kopējais darba stundu skaits nedēļā ir samazinājies no 38 līdz 36 stundām, ziņo Austrijas raidorganizācija ORF.

Savukārt darbinieku atalgojums palicis nemainīgs.

«Unterweger» ieviestajām izmaiņām ir pozitīva ietekme ne tikai uz darbiniekiem, kuri tagad var baudīt trīs dienu nedēļas nogali, bet arī uz pašu uzņēmumu – šā gada pirmajos sešos mēnešos «Unterweger» ir piedzīvojis apgrozījuma pieaugumu.

«Unterweger» arī plāno nākamgad palielināt kompānijas darbinieku algas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu