Baltijas un Ziemeļvalstu regulatori paraksta memorandu par sadarbību elektronisko sakaru nozarē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Baltijas valstu un Ziemeļvalstu regulatori ceturtdien Rīgā parakstīja sadarbības memorandu par turpmāko regulatoru sadarbību elektronisko sakaru nozarē, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Sadarbības memorands ir kopīgs dokuments astoņu valstu regulatoriem, uz kā pamata stiprinās regulatoru turpmāko sadarbību.

Sadarbības memorands paredz kopīgi sekmēt elektronisko sakaru tirgus efektīvu attīstību Baltijas valstīs un Ziemeļvalstīs atbilstoši tirgus attīstības tendencēm Eiropas ekonomiskajā zonā. Ziemeļvalstu regulatori apņemas sadarboties, lai veicinātu tirgus konkurenci elektronisko sakaru nozarē, nodrošinot atklātu tirgus darbību un paredzot nediskriminējošus tirgus nosacījumus.

Tāpat memoranda ietvaros regulatori apņemas dalīties pieredzē, lai izstrādātu vienotu nostāju par regulēšanas jautājumiem elektronisko sakaru nozarē un stiprinātu kopējo reģiona pārstāvību starptautiskajā mērogā.

Sadarbības memoranda parakstīšanas ietvaros visu valstu regulatori iepazīstināja pasākuma dalībniekus ar darbības stratēģijām turpmākajiem gadiem. SPRK iepazīstināja ar savā darbības stratēģijā izvirzītajiem mērķiem, kas sasniedzami līdz 2021.gadam. Elektronisko sakaru nozarē SPRK paredz vairākus izaicinājumus - 5G ieviešana, lietu interneta attīstība, kur galvenā informācijas plūsma notiks starp iekārtām, kā arī infrastruktūras konkurence, kuras apstākļos vairāki operatori piedāvā savus pakalpojumus, izmantojot to rīcībā esošos tīklus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu