Kilograms Latvijas zemeņu Centrāltirgū maksā € 15

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijā audzētas zemenes Rīgas Centrāltirgū maksā 15 eiro par kilogramu, pastāstīja Rīgas pašvaldības uzņēmuma «Rīgas centrāltirgus» (RCT) Mārketinga un komunikācijas daļas vadītājs Aleksandrs Šuņins.

Viņš teica, ka Centrāltirgū agrās Latvijas zemenes parādījās pirms apmēram nedēļas, un pašlaik to cena ir 15 eiro par kilogramu.

Pēc viņa teiktā, Centrāltirgū pieejamas arī poļu un grieķu zemenes, kuru cenas ir, sākot no cenas virs eiro līdz trīs eiro par kilogramu.

Baltijā lielākā rožu audzētāja SIA «Ar B Agro» pārstāve teica, ka pirmās zemenes «Ar B Agro» audzētavā Sēmes pagasta Rožulejās iespējams iegādāties jau apmēram nedēļu. Zemeņu cenas ir dažādas atkarībā no klienta iegādātā zemeņu daudzuma - vai tās pērk vairumtirgotāji, lielveikali vai cilvēki pašpatēriņam. Šonedēļ pašpatēriņam zemes «Ar B Agro» ir pieejamas par 12 eiro kilogramā. To, kāda cena būšot nākamnedēļ, vēl nevarot pateikt.

«Ar B Agro» pirms apmēram nedēļas publiskotais ieraksts «Facebook» liecina, ka pirmo zemeņu cena bija 15 eiro kilogramā. Zemenes kompānija audzē siltumnīcā 800 kvadrātmetru platībā.

Saskaņā ar Latvijas Augļkopju asociācijas (LAA) sniegto informāciju, Latvijas zemeņu audzētājiem šogad ir cerības uz labāku ražu nekā pērn.

«Lielākie zemeņu audzētāji saka, ka pat pagājušajā gadā zemenes tik labi nav ziedējušas un dārzi tik labi neizskatījās, kā šogad. Izskatās, ka šogad zemeņu raža būs laba,» šonedēļ sacīja LAA pārstāve Renāte Kajaka.

Pēc viņas sacītā, līdz šim pirmās zemeņu ražas ievākuši tie Latvijas audzētāji, kas audzē zemenes tuneļa tipa segumos. Savukārt atklātā laukā audzētās zemenes vēl ir tikai ziedos un ienāksies kā parasti citus gadus ap Jāņiem.

«Rīgas centrāltirgus» dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu