LPCS: Maijā vidējā piena iepirkuma cena Latvijā nav būtiski mainījusies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Vidējā piena iepirkuma cena šogad maijā Latvijā nav būtiski mainījusies salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi, sacīja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

«Maijā ir paredzams ļoti simbolisks piena iepirkuma cenas pieaugums, bet principā cena paliks tāda pati kā aprīlī, jo tirgus situācija ir praktiski nemainīga,» teica Šolks, informējot, ka 2018.gada maijā plānotā piena iepirkuma cena ir 271 eiro par tonnu, kamēr aprīlī tā bija 269,4 eiro par tonnu.

Viņš norādīja, ka maijā nedaudz palielinājās sausā vājpiena pulvera cena, bet šis cenas pieaugums kopējo situāciju piena tirgū būtiski nemainīja.

Tāpat Šolks minēja, ka maijā nedaudz pieauga sviesta cena, liecinot par tirgus atdzīvošanos, taču arī šis kāpums kopējo situāciju būtiski neietekmēja.

Savukārt pārējiem industriālajiem piena produktiem, pēc LPCS valdes priekšsēdētāja teiktā, cenas maijā neesot mainījušās.

LPCS apvieno piena pārstrādes uzņēmumus un sadarbības partnerus, kas kopā realizē aptuveni 80% no Latvijā pārstrādātā piena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu