Makrons ierosina reformēt Pasaules Tirdzniecības organizāciju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OLIVIER HOSLET / EPA

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien aicinājis reformēt Pasaules Tirdzniecības organizāciju (PTO).

Makrons ar šādu aicinājumu nācis klajā divas dienas pirms ASV prezidents Donalds Tramps, domājams, paziņos, vai Eiropas Savienībai (ES) tiks piemērots pastāvīgs izņēmuma statuss no jaunajiem tērauda un alumīnija muitas tarifiem.

Kā ziņots, Tramps 8.martā parakstīja rīkojumu par 25% muitas tarifu piemērošanu tērauda importam un 10% tarifa piemērošanu alumīnija importam, bet atlika šo tarifu piemērošanu ES, Meksikai un Kanādai.

Makrons Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ministru sanāksmē sacīja, ka nepieciešami jauni noteikumi, lai tiktu galā ar «masīvām valsts subsīdijām, kas kropļo pasaules tirgu, intelektuālo īpašumu, sociālās tiesības un klimta aizsardzību».

Francijas prezidents norādīja, ka sevišķi steidzami reformas nepieciešamas PTO mehānismā strīdu risināšanai, lai tiktu galā ar esošajām domstarpībām tirdzniecības jomā.

«Tādēļ es ierosinu sarunu procesu par PTO reformēšanu, sākot ar ES, ASV, Ķīnu un Japānu, kas pēc tam ātri tiks paplašināts uz G20 un OECD valstīm,» paziņoja Makrons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu