Noskaidroti 2017. gada pārdotākie preses izdevumi Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apbalvoti tirdzniecības un izplatīšanas uzņēmumu «Narvesen» un «Preses serviss» 2017.gadā pārdotākie un ienesīgākie preses izdevumi. «Narvesen» nominācijas «Pārdotākā avīze» pirmās vietas balvu saņēma izdevniecības «Latvijas mediji» izdevums «Latvijas Avīze». Savukārt diplomi par otro un trešo vietu pasniegti izdevniecības nama «Vesti» izdevumam «Segodņa» un izdevniecības «Mediju nams» laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Nominācijā «Pārdotākais tabloīds» pirmo vietu ieguva izdevniecības nama «Print media» izdevums «MK Latvija». Diploms par otro vietu piešķirts izdevniecības «Rīgas viļņi» izdevumam «Kas Jauns», bet par trešo vietu diplomu saņēma izdevniecības «Žurnāls Santa» izdevums «Privātā Dzīve». Tāpat pērn pārdotākais reģionālais laikraksts bija izdevniecības «Kurzemes vārds» izdevums «Kurzemes Vārds». Otrās vietas diplomu saņēma izdevniecības «Dautkom plus» izdevums «Seičas», bet trešo - «Novadu ziņas» izdevums «Neatkarīgās Tukuma ziņas».

«Narvesen» preses balvas pārdotākais mājturības un veselības izdevums bija «Žurnāls Santa» izdevums «Ievas Veselība». Otro vietu ieguva izdevniecības «Zīme» izdevums «Ļečebnije pisjma», bet trešo vietu ieguva «Rīgas viļņi» izdevums «Ko Ārsti Tev Nestāsta». Kā arī pērn pārdotākā sieviešu nedēļas izdevuma un divu nedēļu izdevuma pirmās divas godalgas saņēma «Žurnāls Santa» izdevumi «Ieva» un «Ievas Stāsti», bet diploms par trešo vietu piešķirts «Vesti» izdevumam «Ļubļu». Savukārt pārdotākais sieviešu glancētais izdevums bija izdevniecības aģentūras «Lilita» žurnāls «Lilit», bet otrs pārdotākais bija «Žurnāls Santa» izdevums «Santa». Trešās vietas diplomu saņēma izdevniecības «Dienas žunrāli» izdevums «Una».

Nominācijā «Pārdotākais krustvārdu mīklu izdevums» pirmo vietu ieguva «Žurnāls Santa» izdevums «Mezgls», otro vietu - izdevniecības «Putņiks» izdevums «Skandināvija», bet trešo - izdevniecības «Kuma» izdevums «Kūmiņš». Savukārt visas trīs godalgas par pārdotāko izzinošo un izklaidējošo izdevumu saņēma izdevniecības «Dienas žurnāli» izdevumi. Pirmajā vietā ierindojās žurnāls «Citādā Pasaule», otrās vietas diplomu ieguva izdevums «Leģendas», bet trešo vietu - izdevums «Ilustrētā Pasaules Vēsture».

«Narvesen» preses balvu nominācijā «Pārdotākais bērnu un jauniešu izdevums» pirmo vietu ieņēma «Dienas žurnāli» izdevums «Ilustrētā Junioriem», otro vietu ieguva «Žurnāls Santa» izdevums «Pūcīte», bet trešajā vietā - izdevniecības «Egmont Latvija» izdevums «My Little pony».

«Preses Serviss» nominācijā «Ienesīgākais dienas izdevums» balva par pirmo vietu pasniegta izdevniecībai «Latvijas mediji» laikrakstam «Latvijas Avīze», otrās vietas balvu saņēma izdevniecības «Dienas mediji» avīze «Diena», bet trešajā vietā - «Vesti» laikraksts «Segodnja». Kā arī nominācijā «Ienesīgākais nedēļas izdevums» pirmajā vietā bija «Print media» izdevums «MK Latvija», otrajā - «Žurnāls Santa» izdevums «Ieva», bet trešajā vietā bija «Rīgas viļņi» izdevums «Kas Jauns».

Tāpat pērn ienesīgākais divu nedēļu izdevums bija «Žurnāls Santa» izdevums «Ievas Stāsti», otro ienesīgākais - «Ievas Veselība», bet trešais «Ievas Māja». «Preses servisa» ienesīgākā mēneša žurnāla pirmo vietu saņēma «Dienas žurnāli» izdevums «Ilustrētā Pasaules Vēsture», otrs ienesīgākais bija «Rīgas viļņi» izdevums «Ko Ārsti Tev Nestāsta», bet trešais - «Žurnāls Santa» izdevums «Klubs».

«Preses servisa» nominācijā «Ienesīgākais divu mēneša žurnāls 2017.gadā» balvu par pirmo vietu saņēma «Žurnāls Santa» izdevums «Annas Psiholoģija», bet diploms par otro vietu piešķirts «Žurnāls Santa» izdevumam «Deko», bet trešo vietu ieguva žurnālu izdevniecības «Lilita» izdevums «Nezināmā Kara Vēsture».

Nominācijā «Speciālizlaidums 2017» pirmo vietu saņēma izdevniecības «Rīgas viļņi» izdevuma «Patiesā dzīve» speciālizlaidums, diplomu par otrās vietas iegūšanu saņēma izdevuma «100 labi padomi» speciālizlaidums, savukārt trešo vietu ieguva izdevniecības «Žurnāls Santa» žurnāla «Ievas Virtuve» speciālizlaidums. Tāpat nominācijā «Debija 2017» pirmo vietu ieguva «Žurnāls Santa» izdotais žurnāls «Pērle», otro vietu - izdevniecības «Baltic design addition» izdevums «Imperfekt», bet trešo vietu - «Lilita» izdotais žurnāls «Kā tas strādā».

«Narvesen Baltija» valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica sacīja, ka pārmaiņas ir jūtamas, jo «Narvesen» pircēji drukātajos preses izdevumos retāk meklē ziņas, kas tagad izlasāmas internetā. «Lasītāji novērtē daudzveidīgu preses izdevumu klāstu, kas piedāvā dažādu procesu, notikumu un kopsakarību analītiku dažādās jomās - ekonomikā, politikā, sportā, kultūrā un citās. Aug vēlme pēc preses izdevumiem, kas piedāvā specifisku, lasītāja profesionālajai dzīvei vai hobijiem noderīgu informāciju. Īpaši populāri patlaban ir nišas žurnāli par visdažādākajām tēmām,» norādīja Judovica.

Viņa skaidroja, ka gada laikā 4,8 miljoni cilvēku apmeklēja «Narvesen», lai iegādātos kādu preses izdevumu. Judovica sacīja, ka pieejamība un daudzveidīga satura izdevumu klāsts ir viena no atslēgām, lai cilvēki turpinātu lasīt presi.

Balvas pasniegtas, analizējot preses izdevumu pārdošanas rezultātus, ņemot vērā nopirkto eksemplāru skaitu «Narvesen» tīklā 2017.gadā. Savukārt «Preses servisa» balvas piešķirts, ņemot vērā konkrēto izdevumu apgrozījumu 2017.gadā visā preses tirgū Latvijā.

Ikgadējā Latvijas drukāto mediju izdevēju apbalvošanas pasākumā «Preses dienas», kas notika 5.jūnijā, preses tirdzniecības un izplatīšanas «Narvesen» un «Preses serviss» sveica Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā iecienītākos preses izdevumus. Kopā uzvarētāji apbalvoti 16 nominācijās, ņemot vērā mediju iznākšanas periodiku, pārdošanas rādītājus un tematiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu