Sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos maijā palielinājusies par 0,5%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos šogad maijā, salīdzinot ar aprīli, palielinājās par 0,5%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.

Sekundārajā tirgū piedāvātajiem dzīvokļiem Rīgas centrā maijā cena samazinājās par 2%, bet Rīgas rajonā tā palielinājās par 1%.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā maijā cena palielinājusies par 1%, bet mikrorajonos tā palielinājusies par 4%. Rīgas rajonā cena jauno projektu dzīvokļiem samazinājusies par 1%, bet Jūrmalā cena palielinājusies par 1%.

Šā gada maija cenu indikators tika izveidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušajiem darījumiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas «Ober Haus», «Latio» un «Balsts». Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Saskaņā ar uzņēmumu sniegto informāciju maijā vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2655 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 1403 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 888 eiro par kvadrātmetru, Jūrmalā - 2746 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1366 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 780 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 527 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos maijā bija 1190 eiro par kvadrātmetru (salīdzinājumā ar aprīlī palielinājusies par 1,5%), Rīgas rajonā - 922 eiro par kvadrātmetru (samazinājusies par 1%), Jūrmalā - 1328 eiro par kvadrātmetru (nav mainījusies).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu