Pagājušajā nedēļā elektroenerģijas cenas Latvijā samazinājās par gandrīz 3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā Latvijā elektroenerģijas cena samazinājās par nepilniem 3% - līdz 52,35 eiro par megavatstundu (eiro/MWh), liecina energokompānijas AS «Latvenergo» apkopotā informācija.

Savukārt Igaunijā elektroenerģijas cena pagājušajā nedēļā saruka par 9% - līdz 48,87 eiro/MWh, bet Lietuvā tā samazinājās par 1% - līdz 53 eiro/MWh.

«Latvenergo» atzīmēja, ka arī citos «Nord Pool» reģiona tirdzniecības apgabalos pagājušajā nedēļā cenas lielākoties pazeminājās. To veicināja nokrišņu palielināšanās virsnormas līmeņos, kā arī augstāka vēja staciju izstrāde un reģionā kopumā novērotais patēriņa apmēra kritums. Cenu samazinājumu ierobežoja joprojām notiekošie ikgadējie apkopes darbi un ģenerācijas apstādināšana vairākās spēkstacijās visā reģionā.

Kopējais patēriņa apmērs Baltijas valstīs pagājušajā nedēļā pieauga par 1% - līdz 483 gigavatstundām (GWh). Tostarp vienīgi Igaunijā patēriņa apmērs minimāli samazinājās - līdz 137 GWh, bet Latvijā un Lietuvā bija pieaugums attiecīgi par 1% - līdz 129 GWh un par 2% - līdz 217 GWh.

Būtiski pieaudzis izstrādes apmērs - par nepilniem 11%, sasniedzot 287 GWh. Tostarp būtisks kāpums bija Latvijā un Igaunijā - attiecīgi par 13%, sasniedzot 84 GWh, kam pamatā bija pieaugums Rīgas TEC izstrādē par 35%,un par nepilniem 23% - līdz 166 GWh. Vienlaikus Lietuvā bija kritums par 26% - līdz 37 GWh.

Latvijā aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas izstrāde veidoja 65% attiecībā pret patērēto, Igaunijā izstrādāts par 21% vairāk nekā patērēts, bet Lietuvā izstrādes apmērs bija 17% no patērētā apjoma. Baltijas valstīs kopumā saražoti 59% no reģionā patērētā elektroenerģijas apmēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu