RD dzīvojamo māju renovācijai sadalījusi € 81 000 atbalstu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas dome līdz šim līdzfinansējumā dzīvojamo māju renovācijai ir piešķīrusi 81 407 eiro, informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāve Dzintra Āboliņa.

Patlaban līgumus parakstījuši septiņu māju iedzīvotāji, pieciem no kuriem līgums tika pasniegts šodien.

Ēkai Alojas ielā 2 tiks veikti cokola remontdarbi un kāpņu telpas kosmētiskais remonts. Pašvaldība šiem darbiem piešķīrusi 4 547 eiro. Biedrība «Ozolciema māja 10/5» saņems 16 945 eiro, lai atjaunotu betona jumta hidroizolāciju 11 stāvu mājai Bruknas ielā 8.

Savukārt ēkai Kazarmu ielā 8 tiks veikta karstā un aukstā ūdensvada remonts pagrabā. Šim nolūkam pašvaldība piešķīrusi 997 eiro.

Tāpat līgums parakstīts ar dzīvokļu īpašnieku kooperatīvo sabiedrību «Inženieris» kopsummā par 17 348 eiro lielu līdzfinansējumu, lai piecu stāvu mājai Maskavas ielā 252, nomainītu jumta segumu. Dzīvokļu īpašnieku biedrība «Nams - 254» par 7493 eiro veiks ēkas Maskavas ielā 254/6 gala sienu siltināšanu un fasādes apdares atjaunošanu.

Pašvaldības piešķīrusi līdzfinansējumu 12 766 eiro arī dzīvokļu īpašnieku biedrībai «Brantkalna 9», kas 12 stāvu mājai Detlava Brantkalna ielā 9 veiks logu un durvju nomaiņu kāpņu un pagrabu telpās un atjaunos betona jumta hidroizolāciju. Dzīvokļu īpašnieku apvienība «78B» saņems 21 308 eiro lielu līdzfinansējumu divu gala sienu siltināšanai.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn apstiprināja noteikumus, kuri paredz, ka daudzdzīvokļu mājām būs iespējams iegūt pašvaldības līdzfinansējumu 50% apmērā ēku renovācijas darbiem.

Noteikumi paredz, ka pašvaldības līdzfinansējumu 80% apmērā, bet ne vairāk kā 426 eiro, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas var saņemt ēkas energoaudita veikšanai. Savukārt tehniskās paraugdemonstrācijas izstrādei finansējumu var saņemt 100% apmērā, bet ne vairāk kā 5217 eiro apmērā.

Tāpat noteikts, ka, piedaloties konkursā, iespējams saņemt 50% līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas renovācijai energoefektivitātes pasākumu laikā, kā arī renovācijai, ja māja, tās daļa, atsevišķu tehnisko sistēmu vai elementu stāvoklis atzīts par bīstamu cilvēku dzīvībai vai veselībai.

Kopumā pašvaldība šim mērķim šogad atvēlējusi 500 000 eiro un patlaban rezervēti esot jau 100 000 eiro. Finansējums īpašniekiem tiek izmaksāts pēc darbu pabeigšanas un nodošanas aktu parakstīšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu