«Circle K» boikots: ko par to domā uzņēmums? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Pirms vairākām dienām sociālajos tīklos izskanēja aicinājumi boikotēt Latvijas degvielas uzpildes stacijas, tādējādi cīnoties ar degvielas cenu pieaugumu. Īpaši tika izcelts uzņēmums «Circle K». Portāls rusTVNET sazinājās ar uzņēmuma pārstāvjiem, kuri skaidro naftas produktu cenu celšanās un kāpēc boikots to nevar mainīt.

Mēneša laikā degvielas cenas cēlušās ne vien Latvijā, bet arī citās pasaules valstīs. Iemesls - naftas produktu cenu pieaugums pasaules biržās. Pēdējoreiz līdzīga situācija bija 2014.gadā.

Naftas cenu pieaugums saistīts ar ASV izstāšanos no Irānas kodolvienošanās. Pret Irānu vērstās sankcijas samazinājušas piedāvājumu pasaules naftas tirgū, kā rezultātā cēlušās cenas, portālam skaidro «Cicle K» komunikācijas speciāliste Kate Nitina.

«Protams, esam pamanījuši aicinājumus boikotēt lielākās degvielas uzpildes stacijas, taču mums īsti nav saprotams, ko aktīvisti cenšas panākt. Jau izskanējis viedoklis, ka atsevišķi «boikota rīkotāji» patiesībā izmanto pašreizējos apstākļus, lai veicinātu savu kontu popularitāti sociālajos tīklos,» norāda Nitina.

Atgādinām, ka degvielas tirgotāji nevar ievērojami ietekmēt degvielas cenu. Apmēram 90% no degvielas cenas nav atkarīga no uzpildes stacijām (aptuveni 35% cenas sastāda degvielas cena pasaules biržās, bet 55% - valsts nodokļi). Līdz ar to uzpildes staciju uzcenojums ir vien 10%, no kuriem tiek maksātas darbinieku algas, aprīkojuma uzturēšana un segti tamlīdzīgi izdevumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu