ES atbildes tarifi ASV precēm spēkā stāsies piektdien

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Eiropas Savienības (ES) muitas tarifi, kurus bloka dalībvalstis apstiprinājušas kā atbildi uz ASV piemērotajiem tarifiem no ES importētajam tēraudam un alumīnijam, stāsies spēkā piektdien, trešdien paziņoja Eiropas Komisija (EK).

No 1.jūnija ASV piemēro 25% tarifus tērauda un 10% tarifus alumīnija importam no ES.

«Mēs nevēlējāmies nonākt šādā situācijā. Taču vienpusējs un nepamatots ASV lēmums ES noteikt tērauda un alumīnija tarifus neatstāj mums citu iespēju,» norāda ES tirdzniecības komisāre Sesīlija Malmstrema.

ES atbildes tarifi sākotnēji tiks piemēroti ASV preču importam 2,8 miljardu eiro apmērā, vairumam šo preču nosakot 25% tarifus.

Šie tarifi tiks piemēroti dažādām precēm, sākot no lauksaimniecības produktiem un beidzot ar džinsiem, viskiju, motocikliem un dažādiem tērauda produktiem.

EK oficiāli apstiprināja šos tarifus trešdien.

«Mēs nevaram nereaģēt uz to, ka tiek pārkāpti starptautiskās tirdzniecības noteikumi, kurus mēs gadu gaitā esam izstrādājuši roku rokā ar mūsu amerikāņu partneriem,» uzsvēra Malmstrema.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu