Ķīna ieinteresēta sadarbībā ar Latviju dzelzceļa un aviācijas jomā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Ķīna ir ieinteresēta stiprināt sadarbību ar Latviju dzelzceļa kravu un aviācijas jomā, aģentūrai LETA sacīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Ķīnā notiekošās konferences «Pasaules transporta konvencija» laikā 19.jūnijā notikušajā kontaktbiržā Latvijas transporta nozares uzņēmēji prezentēja savus uzņēmumus un sadarbības iespējas Ķīnas transporta nozares amatpersonām un uzņēmējiem.

Interesi stiprināt sadarbību dzelzceļa kravu un aviācijas jomā ar Latviju izrādījis Ķīnā nozīmīgais aviācijas un dzelzceļa mezgls Čengdu, kas atrodas Ķīnas dienvidrietumos.

Čengdu pašvaldības Ostu un loģistikas biroja direktora vietnieks Žangs Či izteica cerību, ka sadarbībā ar Latviju varētu tikt nodrošināta preču plūsma Eirāzijas kontinentā uz Austrumu un Ziemeļeiropas valstīm. Tāpat Čengdu puse aicināja stiprināt sadarbību aviācijas jomā gan lidostu sadarbībā, gan tiešo reisu attīstībā.

Savukārt Ķīnas kompānijas «Beijing North Star Events Group» priekšsēdētājs Sans Dongfans prezentēja savu ilggadējo pieredzi starptautiska mēroga izstāžu organizēšanā un aicināja Latvijas uzņēmējus piedalīties 2018.gada starptautiskajā piegāžu ķēžu un viedās loģistikas «Expo», kas šī gada novembrī notiks Čengdu.

Tikšanās laikā ar Ķīnas pārstāvjiem satiksmes ministra Uldis Augulis (ZZS) uzsvēra Latvijas līdzšinējās iniciatīvas, iesaistoties Ķīnas iniciētā daudzpusējā sadarbības formāta «16+1» aktivitātēs. Kopš 2016.gada maija Rīgā SM darbojas «16+1» formāta Loģistikas koordinācijas sekretariāts. Nākamā sekretariāta sēde paredzēta 2018.gada novembrī Čengdu. Otrdien, 19.jūnijā, tika parakstīts arī nodomu protokolu par ciešāku sadarbību «16+1» formāta Loģistikas koordinācijas sekretariāta nākamās sēdes izvirzīto mērķu sasniegšanai.

Kā ziņots, darba vizītē, kas Ķīnā notiek no 16. līdz 22.jūnijam, devies ministrs Augulis, ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, kā arī Starptautisko sadarbības projektu koordinācijas departamenta direktore Elīna Luca-Ratfeldere, ministrijas nozares padomnieks Latvijas vēstniecībā Pekinā Helmuts Kols, kā arī VAS «Latvijas Dzelzceļš», Rīgas brīvostas, Ventspils brīvostas, VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga«», «Nacionālais konteineru termināls» un «Rīgas universālais terminālis» vadības pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu